E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye’den İran’a nota---

Türkiye’den İran’a nota

Türkiye’den İran’a nota
28 Şubat 2021 - 14:21 borsagundem.com

İran'ın Ankara Büyükelçisi, Türkiye'yi Irak’ın egemenliğini ihlal etmekle eleştiren ifadeler nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend'e, ülkesinin Bağdat Büyükelçisi Irec Mescidi'nin Türkiye'yi Irak'ın egemenliğini ihlal etmekle eleştiren ifadelerde bulunmasına tepki gösterilerek İran'ın Türkiye tarafından verilen terörle mücadelenin karşısında değil yanında yer almasının beklendiğini bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İran'ın Bağdat Büyükelçisi Mescidi'nin Rudaw yayın kuruluşuna 23 Şubat'ta verdiği mülakatta, Türkiye'yi Irak'ın egemenliğini ihlal etmekle eleştiren ifadelerde bulunması üzerine İran'ın Ankara Büyükelçisi Ferazmend bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Ferazmend'e, Büyükelçi Mescidi'nin Türkiye'yi Irak'ın egemenliğini ihlal etmekle itham eden açıklamalarının kuvvetli ifadelerle reddedildiği, Türkiye'nin operasyonlarının esasen Irak'ın istikrarı, güvenliği ve egemenliğini hedef alan PKK unsurlarına yönelik terörle mücadele kapsamında icra edildiğinin Irak makamları dahil herkes tarafından bilindiği belirtildi.

Türkiye'nin, Irak'la arasında son dönemde gerçekleştirilen üst düzey ziyaretlerde terör örgütü PKK'nın ortak tehdit olduğu yönünde anlayış birliği sağlandığı ve İran'ın da Türkiye'nin terörle mücadelesinin karşısında değil, yanında yer almasının beklendiğini vurgulandı.

Öte yandan, İran'ın Bağdat Büyükelçisi Mescidi'nin söz konusu mülakatında, Irak'taki PKK varlığının yarattığı tehdide hiç değinmemiş olmasının dikkat çektiği de vurgulandı.

Büyükelçi Ferazmend'e ayrıca Irak hükümetinin PKK'yla etkin şekilde mücadele edebilmesi için, terör örgütüyle iş birliği içinde olanlar dahil tüm silahlı milis grupların hükümet kontrolüne alınması yönündeki çabalara iki ülke olarak destek verilmesi gerektiği hatırlatıldı.

ABD, Suriye'de İran destekli milislere hava saldırısı düzenledi.

İran SİHA'ları kopyaladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet01 Mart 2021 00:30

    İran' da çok sayıda Azeri Türk'ü var ve bunlar da Türkiye'den etkileniyor.  bu da iran'ı ürkütüyor. 

  • Alp28 Şubat 2021 23:07

    Bir arkadaş Şah zamanında İran çok moderndi demiş. O dönemde Şah Abd kuklasıydı İranın tüm petrol gelirleri Abd ye akıyordu. Musaddık petrol şirketlerini devletleştirdi ve Abd iranda bizzat darbe yaptı ve tün yetkiker tekrar Şaha verildi bu olay iran halkında Abd nefretini kazandı humeyni fransanın adamıydı.

  • Nedim28 Şubat 2021 19:50

    Şah zamanında İran çok  daha modern gelişime uymakta idı  Şimdi bu ahmakların nereye çatacağını bilemeden mezhep yobazlığını ön plana alarak yemediği halt yok.  Humeyni  nin babası M6 ajanı idi!  Zaten Humeyni nin kendisi uzun süre Fransa da kaldıktan sonra  devrim başarılı olacağı anlaşılınca İran a döndü!  16 yaşındaki çocukları  acımadan astı!  Akabinde Irak la savaşmaya başladı!  Şimdi bu yobaz rejim batıdan destek almış ve hala derin devletin baskısı altında olan halka zulüm yapmak için fırsat kolluyor.  Ahmak molla aklını başını topla!  Kuran birliği  emreder bu mezhepçi sersemler İsrail den fazla Müslüman katleder.  Türkiye ye de dil uzatmaktan geri kalmaz!   Haddini aşanın dilini koparmasını Türkiye çok iyi bilir.  Alçaklık yapanın hesabı kurnazlığı ve sinsiliği varsa Allah ın hesabı ve tuzağı hepsinin üstündedir.  Bak  1000 sürecekti 28 şubat; 10 yıl bile sürmedi. 

  • Pala28 Şubat 2021 18:42

    İran'ı dost gören bu ahmak yönetim yüzünden boşu boşuna abd ile gerilim yaşanıyor.adamlar Azerbaycan yerine ermenistani destekledi açıkça, bizim rusvetciler de İran'a ekonomik destek oldu.onkar da gidip Esad'a destek oldu.turkiye ne yaparsa ziddina giden İran'ı destekleyen hükümet vatanını değil cebini düşünüyor

  • Mantık.01 Mart 2021 08:39

    Hükümetin cebi nerdeymiş hanzo?

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ28 Şubat 2021 17:00

    İran a hiç güvenmem.bunlarda abd gibi her türlü pisliği yaparlar.çok tehlikeliler.tüm terör olaylarında abd gibi parmakları vardır.islam dünyasına en büyük zarar veren bunlardır.eğek islam dünyasında mezhepcilik olmaza şimdi bütün sorunları ortadan kalmış ve islam dünyanının bileğini ne abd, ne rusya nede ab ülkeleri bükebilir idi.pkk nında aynen abd gibi en büyük destekcilerinden biriside irandır.

  • oktaydoğaner28 Şubat 2021 14:37

    iran kadar hamleleri son derece salakça yapan başka birülke yoktur. kafasını kuma gömüyoher tarafı açıkta haberi yok