E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran ABD'li casusları idam edebilir---

İran ABD'li casusları idam edebilir

İran ABD'li casusları idam edebilir
02 Temmuz 2019 - 13:35 borsagundem.com

İranlı savcılar, ABD’nin askeri ve nükleer organları için casusluk yapması nedeniyle geçen yıl tutuklanan birkaç şüphelinin ölüm cezasını istiyor.

BORSAGUNDEM.COM

Tahran'ın zenginleştirilmiş uranyum seviyesini nükleer anlaşmada belirlenen sınırın üstüne çıkarmasıyla birlikte artan gerginliğin ardından İranlı savcılar, ABD’nin askeri ve nükleer organları için casusluk yapması nedeniyle geçen yıl tutuklanan birkaç şüphelinin ölüm cezasını istiyor.
İran, Ağustos ayında, çoğu çifte vatandaş olan devlet organlarında onlarca casusu tutukladığını ve ayrıca geçtiğimiz ay, ABD Merkez İstihbarat Teşkilatı için casusluk yapan  Savunma Bakanlığı havacılık kuruluşunun eski bir çalışanını idam ettiğini söylemişti.

Yargıç Gholamhossein Esmaili, bir yıldan daha kısa bir süre önce tutuklanan ve sayısı belirtilmeyen şüphelilerin askeri mahkemelerde olası ölüm cezalarıyla karşı karşıya kalacağını söyledi. (Reuters)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)