E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak’tan Erbil’e: ‘Savaş mı istiyorsunuz’---

Irak’tan Erbil’e: ‘Savaş mı istiyorsunuz’

Irak’tan Erbil’e: ‘Savaş mı istiyorsunuz’
28 Eylül 2017 - 12:51 borsagundem.com

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, dünkü olağanüstü meclis oturumunda Kürt liderlere savaş isteyip istemediklerini sordu ve orduya ihtilaflı bölgeler için operasyon talimatı verdi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de düzenlediği bağımsızlık referandumu sonrası Bağdat ve Erbil arasındaki gerilim yükseliyor. Irak Başbakanı Haydar el İbadi’den bağımsızlık referandumuna karşı dün yeni açıklamalar geldi. Erbil merkezli Rudaw’ın haberine göre; Iraklı Kürt partilerin boykot ettiği oturuma 184 milletvekili katıldı. Başbakan İbadi dün meclisin referandumdan dolayı düzenlediği olağanüstü oturumda yaptığı konuşmada, “Kürt liderlere söylüyorum, bize savaş isteyip istemediğinizi söyleyin” dedi. “Bağdat ile IKBY arasındaki ilişki anayasa çerçevesinde belirlenmiştir. Referandum, ortaklık anlayışıyla ilgili dengeyi değiştirdi. Referandum sonucuyla ilgili asla diyaloğa girmeyeceğiz” diyen İbadi, “Tüm önceliğimiz vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamaktır. Kürt vatandaşlarımız kadar Türkmen ve Hıristiyan vatandaşlarımızın da güvenliğini sağlayacağız. Herhangi bir Kürt vatandaşımıza yapılan saldırıyı tarafımıza yapılmış addedeceğiz” şeklinde konuştu. İbadi, “Referandumun riskli yansımaları olacağı uyarısında bulunduk. Havalimanlarının teslimi için son tarih cuma günüdür” diye ekledi.

ORDUYA ‘KERKÜK’ ÇAĞRISI

Irak lideri dün ayrıca orduya Kerkük başta olmak üzere tartışmalı bölgelerde denetimi sağlaması çağrısında bulundu. Başbakan İbadi, “Meclisin çıkardığı karar doğrultusunda Kerkük ve tartışmalı bölgelerde merkezi yönetime bağlı güçlerin kontrol sağlamasını talep ediyorum” dedi. İbadi, IKBY güçlerinin tartışmalı bölgelerden çekilip, denetimi merkezi yönetim güçlerine teslim etmesini istedi. “Sınırları devralmamız için Suriye, İran ve Türkiye ile birlikte adımlara başladık” diyen İbadi, “2003 sonrası ve DEAŞ saldırılarından sonra Kürdistan bölgesinin kontrolü sağladığı bütün bölgelerde anayasayı uygulayacağız” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.S28 Eylül 2017 15:04

    DEAŞ Korkusu ile Kerkügü Iraklı askerler boşalttı PKKve kürtler kerküge doldu şimdi Iraklılar geliyor ABD DEAŞ lıları Iraklıların üzerine salar

  • turan28 Eylül 2017 13:42

    senin gibiler savaş yapamaz ancak savaş alanından kaçarlar onu yapacak tek ülke var Türkiye ve Ülkücüler seni korkak