E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİpek ailesi çifte vurgun yapmış---

İpek ailesi çifte vurgun yapmış

İpek ailesi çifte vurgun yapmış
03 Haziran 2017 - 09:23 borsagundem.com

Koza-İpek Holding soruşturmasında ortaya çıkarılan usulsüzlükler "bu kadar da olmaz" dedirtti

FETÖ'nün en büyük finans kaynaklarından firari Akın İpek'in sahibi olduğu ve TMSF'ye devredilen Koza-İpek Holding soruşturmasında ortaya çıkarılan usulsüzlükler "bu kadar da olmaz" dedirtti. Savcılığın iddianamesini hazırladığı soruşturmaya konu şirketler üzerinden İpek ailesinin yolsuzluk yaparak çifte vurguna imza attığı ortaya çıkarıldı. Bilirkişilerin yaptıkları incelemede, ailenin günlük alışverişinin bile halka arz edilen şirket hisselerinin yüzde 40'lık bütçesinden karşılandığı saptandı. Ancak faturalandırma işleminin ise aileye ait yüzde 60'lık hisseden "şirket gideri" olarak gösterilerek vergiden düşürüldüğü tespit edildi. Ailenin günlük yiyecek, içecek, kıyafet gibi ihtiyaçlarının bile halka açık şirketlerin kasasından karşılandığı vurgulandı.

VERGİDEN KAÇIRMIŞLAR

Şirketler üzerinden yapılan çifte vurgunun muhasebe kayıtları, fatura, makbuz ve belgelerinin tespit edildiği ve bunların da iddianameye konulacağı öğrenildi. FETÖ'nün en büyük finans kaynakları arasında gösterilen Koza - İpek Holding'le ilgili soruşturmayı derinleştiren Savcı Musa Yücel'in talimatıyla şirketin yöneticileri ve çalışanlarına yönelik operasyonlar düzenlenmişti. FETÖ'nün 73 sanıklı çatı davasının firari sanıklarından Akın İpek İngiltere'ye kaçarken, kardeşi Cafer Tekin İpek çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

20'SİNDE BYLOCK ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde şirket üzerine alınan hatların 20'sinde ByLock kullanıldığı tespit edilirken, tutuklu bulunan Cafer Tekin İpek'in kullandığı telefon hattında da örgütün yazışma programının olduğu ortaya çıkarılmıştı. Mahkemenin kararı üzerine 1 Eylül 2015'te Koza-İpek Holding bünyesindeki 18 şirkete "kayyum heyeti" atanmıştı. YÜKSEL TEMEL - SABAH

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çoğu patron böyle..03 Haziran 2017 20:51

    patronların hepsi böyle. mesela ykgyo nun riva daki arazileri sessizce grup şirketlerine satıldı.. kaçırıldı. kim hoop ne yapıyorsun bu dolandırıcılıktır, şirketin geleceğini kaçırıyorsun diye hesap sorabildi?

  • Ahmet ünal 03 Haziran 2017 19:21

    Tamam oöyle yaptıya devletinde ne yaptığı belirsiz

  • AHU KALIR03 Haziran 2017 18:02

    ÇUKUROVA ELEKTRİĞE EL KOYDURMUŞTU BUNLAR.. GERÇİ DEVLET DE HALEN YATIRIMCININ PARALARINI ÖDEMEDİ DEMEK Kİ KİMSENİN AHI GÖZYAŞI YANINA KAR KALMIYOR MUŞ. BABAM YILLARCA SÜRÜNDÜ. SİZ DE SÜRÜNÜN. BETER OLUN. BU SORUNU ÇÖZMEMEYE YEMİNLİ DEVLET TE AH ALMIŞ.

  • D.demirkan 03 Haziran 2017 13:02

    BU KADAR ALÇALDIYSA PES.ŞEREFSİZ ADAM OLSA TİRİLYONLARI YURT DIŞINA KAÇIRMAZ.BİRÇOK İNSAN BUNLARI HAK VERİYORDU HÜKÜMETİ OYUN YAPIYOR DİYORDU.BİDE DİNDAR GÖRÜNÜYORDU ANNESİ.SAHTEKÂR LAR DİNİ ALET EDİYORLAR.SONUÇTA ÜLKEMİZDEN ÇIKAN HER KURUŞ BİZİM PARAMIZ GELCETİMİZ YAZIK TIR.

  • Sami 03 Haziran 2017 12:58

    Piyasayı sömürmek için hersey yapılmış. Tabi devleti yönetenler aynı hassasiyeti ihlas Kervn clkho Artog gibi yatırımcıları çok mağdur eden diğer bir çok şirkettede yapsa

  • Mahallenin Delisi03 Haziran 2017 12:30

    Öküz altında buzağı aramak bu olsa gerek! İnceleme sonucunda yazılacak raporlarda usulsüz fişlere yer veriliyorsa inceleyenlerin yeterliliği sorgulanmalıdır... Söz konusu fişler materyal değildir.

  • Mahallenin Delisi03 Haziran 2017 12:17

    Bu haberin içeriğini sizlere söyle izah edelim. İpek ailesi şahsi yemek fişlerini/faturalarını şirkete ödetmiş. Yapılan ve işle ilgili olmayan bu harcamaları gider yazmışlar. YAHU O KADAR İNCELEDİNİZ SADECE BUNU MU YOLSUZLUK OLARAK TESPİT ETTİNİZ? BU HUSUS GÜZEL MEMLEKETİMDE TÜM VERGİ MÜKELLEFİ(İstisnalar kaideyi bozmaz) FİRMALARCA YAPILMAKTADIR. Koza grubunun mali büyüklüğü düşünülürse rakamları açıklasalar daha net görülecektir devede bırak kulağı tüy değildir. Bu incelemeyi yapanların YETERLİLİĞİ İNCELENMELİDİR!

  • Emekli borsaci03 Haziran 2017 11:58

    Seni yaramaz akın seni ver bakalım hesabi

  • çakır03 Haziran 2017 11:13

    Okan b. vardı şirkette akıbetini bilen varmı?patavatsız kimsenin ahı kimsede kalmaz hainler