E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'nin kredibilitesi baskı altında---

İngiltere'nin kredibilitesi baskı altında

İngiltere'nin kredibilitesi baskı altında
12 Temmuz 2017 - 09:27 borsagundem.com

Moody's, "İngiltere'nin kredibilitesi Brexit ile ilişkili belirsizliğin baskısı altında"

Moody's Investors Service, İngiltere'rnin kredibilitesinin Brexit ile ilişkili belirsizliğin yarattığı baskı altında olduğunu bildirdi. İngiltere'de Haziran ayında yapılan erken seçimde May hükümetinin parlamento çoğunluğunu kaybetmesinin ardından siyasi ve mali risklerin de arttığını belirten Moody's, İngiltere ekonomisinin yavaşlamaya başmadığını ve yılın geri kalanında erkonomininin ciddi şekilde zayıflamasını beklediklerini vurguladı.

İngiltere'nin AB ile hazı hazırda başlayan müzakerelerde yeni bir ticaret anlaşmasına varamaması, AB ortak pazarına erişim için iyi şartlar elde edememesi halinde orta vadede büyüme görünümünün kayda değer şekilde daha zayıf olacağını ifade eden Moody's, İngiliz hükümetinin şu ana kadar AB'den 'zorlu, çekişmeli çıkış' hedefliyor göründüğüne işaret etti.

Moody's, "İngiltere'nin AB'den ani ve zarar verici, anlaşma olmadan, DTÖ ticaret kurallarına geri dönemek ayrılması olasılığı arttı" değerlendirmesini de yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)