E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİngiltere'de nikel piyasasındaki karmaşa incelenecek---

İngiltere'de nikel piyasasındaki karmaşa incelenecek

İngiltere'de nikel piyasasındaki karmaşa incelenecek
04 Nisan 2022 - 11:02 borsagundem.com

Londra Metal Borsası'nda nikel piyasasında haftalarca devam eden karmaşa, İngiltere Finansal Yürütme Kurumu (FCA) ve İngiltere Merkez Bankası tarafından incelenecek.


Nikel fiyatlarında yaşanan artışlar sebebiyle geçtiğimiz haftalarda Londra Metal Borsası'nda (LME) işlemler durdurulmuştu. İngiliz düzenleyici kurumlar, Londra Metal Borsası'nda (LME) geçen ay yaşanan çalkantıları mercek altına alacak. 

Londra Metal Borsası'nda nikel fiyatları 8 Mart'taki işlemlerde birkaç saat içinde yüzde 50'nin üzerinde artarak ton başına 100 bin dolar seviyesini aşmış, işlemler durdurulmuştu. İngiltere Finansal Yürütme Kurumu (FCA) ve Merkez Bankası'nın nikel piyasasında yaşanan süreci gözden geçireceği bildirildi.

Açıklamada "FCA, LME'nin bu süreçteki yaklaşımı ve LME'nin bu süreci nasıl yönettiği gibi konuları mercek altına alınacak" denildi. LME ise alınan karardan memnun olduklarını ve gelecekte de piyasalarda yaşanabilecek riskleri minimize etmek için bağımsız bir komisyon kuracaklarını açıkladı.(BloombergHT)

Bakır ve nikel düştü

Bakır ve nikel fiyatlarında düşüş yaşadı

 

Şangay'da nikel fiyatları rekor kırdı

LME'de nikel fiyatları geriledi

Nikelde düşüşler yine günlük limite dayandı

LME'de nikel fiyatı yüzde 8,5 düştü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)