E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere Merkez Bankası güçlü büyüme bekliyor---

İngiltere Merkez Bankası güçlü büyüme bekliyor

İngiltere Merkez Bankası güçlü büyüme bekliyor
12 Şubat 2014 - 12:57 borsagundem.com

BOE, güçlü büyüme bekliyor, ancak yakın zamanda faiz artırımı öngörmüyor

İngiltere Merkez Bankası (BOE), İngiltere ekonomisinin bu yıl ve takip eden yıllarda beklentilerden daha güçlü büyüyeceğini öngörken, faiz oranlarının yakın zamanda değişmeyeceğini düşünüyor.

BOE bugün yayınladığı çeyrek dönem enflasyon raporunda, faiz oranında artışı işsizlikte sağlanan iyileşmeye bağlamaktan uzaklaştı. BOE raporunda, faiz artırımına karar verirken aralarında çalışma saati süresinin de olduğu daha geniş verilere bakılacağını ve para politikasının sıkılaştırımmasına ihtiyaç olup olmadığı konusunda istihdam piyasasına ilişkin diğer verilere bakılarak karar verileceğini vurguladı. 

İşsizlik oranının sözlü ileriye dönük yönlendirmede ifade edilen yüzde 7 eşiğine Ağustos ayında yapılan öngörülenden 2 yıl önce Ocak ayında ulaştığını tahmin eden BOE, işsizlik oranınoda orta vadeli başabaş noktası olarak yüzde 6,0-6,5 seviyesini ifade etti.
BOE raporunda 2014, 2015 ve 2016 için GSYH büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etti. 2014 için büyüme tahminini yüzde 2,8'den 3,4'a çıkaran BOE, 2015 tahminini yüzde 2,3'den 2,7'ye, 2016 tahmininiyüzde 2,5'den 2,8'e yükseltti. BOE ayrıca 2014 ilk çeyrek için büyüme tahminini de yüzde 0,8'den 0,9'a revize etti. 

Raporun enflasyona ilişkin bölümünde enflasyonun gelişiminin beklenenden daha iyi huylu olduğunu ifade eden BOE, 2017 başlarına kadar enflasyonun yüzde 1,9 civarında kaymasını beklediğini vurguladı. 
BOE ayrıca İngiltere'de faiz oranlarında yaşanacak bir artışın kademeli olacağını ve bu artırımın sınırlı kayacağını belirtirken, faiz oranlarının yıllarca yüzde 2 veya 3 seviyesini geçmeyeceğini ifade etti. İngiltere'de 2008 yılındaki global finansal kriz öncesinde yıllık ortalama faiz oranı yüzde 5 seviyesindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)