E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere aşıda üçüncü aşamaya geçti---

İngiltere aşıda üçüncü aşamaya geçti

İngiltere aşıda üçüncü aşamaya geçti
24 Eylül 2020 - 12:02 borsagundem.com

Johnson & Johnson tek doz aşılama yapılmasını hedefleyen potansiyel aşısının üçüncü aşamasını başlattı

İngiltere koronavirüs aşılarının etkinliğini değerlendirmek üzere gönüllü olarak katılan sağlıklı insanların aşılandıktan sonra bilinçli olarak virüse maruz bırakılmasını esas alan klinik deneylere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Dün Financial Times gazetesinde yayınlanan raporda hükümet tarafından finanse edilen projenin katılımcıları ile ilgili olarak testlerin Londra’daki bir karantina merkezinde Ocak ayında başlaması bekleniyor.

Gazete, ilk olarak gönüllü kişilerin potansiyel aşı ile aşılanacağı ve ardından virüsten belli bir doz enjekte edileceğini ifade etti. Ancak bu projede test edilecek aşının ismi hakkında bilgi verilmedi.

Diğer taraftan ABD merkezli Johnson & Johnson şirketi Kovid-19’a karşı bir aşı geliştirme denemeleri kapsamında 60 bin kadar gönüllüye doz vermeye başladı. ABD tarafından yürütülen ilk büyük aşılama süreci testinde, yalnızca bir doz aşılamanın ardından başarılı olunması hedefleniyor.

Bloomberg haber ajansı Johnson & Johnson şirketinin, ABD’de Kovid-19’a karşı bir aşı geliştirmeye çalışan ve klinik testlerin son aşamasına geçen dördüncü şirket olduğunu aktardı. Testlere kayıt yaptıranların sayısı beklendiği gibi devam ederse, deneyden yıl sonuna kadar sonuç alınabilecek. Johnson & Johnson şirketinin Baş Bilim Sorumlusu Paul Stoffels’e göre bu, aşının etkili olduğu kanıtlandığı takdirde şirketin önümüzdeki yılın başlarında acil durum izni almasına imkan tanıyacak.

Stoffels verdiği röportajda “Tek bir dozun verilmesi salgın ile mücadelede son derece etkili bir yol olabilir çünkü etkisi daha hızlı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Alman haber ajansı DPA’nın aktardığı habere göre şirketin hisseleri New York'ta yüzde 3,2 oranında artış gösterdi.

Stoffels testlerin son aşamasının başlatılması kararının, insanlar üzerinde yapılan testlerin verilerine dayandığını, verilere göre tek dozun güvenli olduğunu ve güçlü bir bağışıklık tepkisi uyandırdığını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş24 Eylül 2020 12:41

    Bizim bir aşı bulma şansımızın % 0 olduğunu düşünüyorum ama sorsan bunlara dünya bizi kıskanıyor...adamlar bilim için arge yapıp çalışıyorlar be, şeyhlerin şıhların ilkokul mezunu şarlatanların arkalarından gitmiyorlar...ne demişti adamın birisi ben cahil okumamış kesimin ferasetine daha çok güvenirim. İyi uykular Türkiyem...

  • Okie Dokie24 Eylül 2020 12:12

    O da bir şey mi? Bizim Gonya'da yer altındaki çok gizli labaratuvarlarımızda gonyalı bilim adamlarımız gece gündüz çalışıyorlar. Aşıyı yakında biz bulacağız. Onlar konuşuurrrrrrrr biz yaparız. hülogggggg.