E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngilizler Türkiye için imza topladı---

İngilizler Türkiye için imza topladı

İngilizler Türkiye için imza topladı
03 Eylül 2021 - 11:08 borsagundem.com

Bu yıl korona virüsü salgını dolayısıyla Türkiye tatiline çıkamayan İngiliz hükümete ateş püskürmeye devam ediyor... On binlerce insan, "Türkiye'ye karantinasız tatil açılsın" çağrısında bulundu.

İngiliz The Times gazetesi, İngiliz vatandaşlarının Türkiye’ye “karantinasız seyahat” olmamasına büyük tepki gösterdiğini kapsamlı bir haber-analiz ile duyurdu.

Ülkenin en saygın gazetelerinden olan The Times, “Birleşik Krallık’tan daha az vaka sayısı olmasına rağmen İngilizlerin karantinasız Türkiye’ye gitmesi Mayıs ayının başından itibaren yasak. Türkiye’nin kırmızı listede olmasının sebeplerinden biri artan vaka oranı ve test sonuçlarındaki şeffaflık eksikliğiydi” yorumunu yaptı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin 8 Ağustos’tan beri kehribar renkteki ülkeler kategorisine alındığını hatırlatan The Times muhabiri Lucy Perrin, “İngilizler kırmızı listedeki Türkiye’ye gidemezken ABD’li ve Rus turistler Türkiye’ye gidebildi” ifadesini kullandı. Perrin, “İngiliz tatilciler öfkeli. 2 Eylül itibariyle 45.000’den fazla insan Türkiye’nin güvenli ülke listesine alınmasını istedi. 100.000 imzaya ulaştığında bu talep parlamentoda görüşülecek” dedi.

İngiltere’deki Türk yetkililerin de durumdan rahatsız olduğunu yazan The Times, “Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’ndeki yetkililer de daha önce Sky News’e açıklama yapmıştı. Türk yetkililer bilimsel verilerin Türkiye’nin kırmızı listeden çıkarılmasını desteklediğini söylemişti” ifadesini kullandı.

İngiltere yönetiminin yeni kararını 16 Eylül’de alacağını yazan The Times, “Hükümetin 3 haftada bir değiştirdiği kararlar 20 Eylül’de yürürlüğe girecek” ifadesine yer verdi.

İngiltere'den Myanmar'a yaptırım

 

İngiltere Türkiye'yi 'kırmızı listeden' yine çıkarmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baba03 Eylül 2021 15:38

    Bı karnınız doymadı beeeeeeee Bırak bu açız ayaklarini gözünüz aç diyeceemde oda deyil aklınca hukumeti elestiriyorsun ama dangalak burası borsa gündem diye ekonomi haber sitesi burada aç olan kişinin ne işi vaaarrrrr.

  • ENAYİ03 Eylül 2021 14:15

    ÜLKEYİ DÜŞÜRDÜKLERİ DURUMA BAKIN VATANDAŞ EKMEK ALMAKTA ZORLANIYOR İLİN İNGİLİZİ ÜLKE BEDAVA OLDUĞU İÇİN GELMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR BİZ BİR ALIYORUZ ONLAR 11 TANE NASIL BİR ÜLKE BU YAZIKLAR OLSUN PARA PUL BİLE OLAMADI BÜTÜN ÜRÜNLERE YÜZDE İKİYÜZ EN AZ ZAM GELDİ BUNLAR YÜZDE YOK ON YOK YEDİ YAZIKLAR OLSUN UTANÇ VESİLESİ ADAMLAR DALGA GEÇİYORLAR BOZUK PARAYLA YEMEK YİYORUZ BİRDE BAHŞİY VERİYORUZ DİYE