E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​İnce'den YSK'ya Erdoğan başvurusu---

​İnce'den YSK'ya Erdoğan başvurusu

​İnce'den YSK'ya Erdoğan başvurusu
05 Temmuz 2014 - 13:08 borsagundem.com

CHP'li Muharrem İnce dilekçesinde, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığıyla görevden çekilmiş sayılması gerektiği iddiasında bulundu

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olmakla 'başbakanlık görevinin sona erdiği ve görevden çekilmiş sayılması gerektiği' iddiasıyla Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu.

İnce adına avukatı Haluk Pekşen'in YSK'ya verdiği dilekçede, "Adayların Görevden Ayrılması Ve Göreve Dönmesi" başlıklı 11. madde hatırlatıldı.

YSK'ya yapılan başvuruda, şunlar kaydedildi:

''Sayın Başbakanın Cumhurbaşkanlığı adaylığının kesinleşmesi ile birlikte, Başbakanlık görevi de son bulmuştur. 

Yüksek Seçim Kurulu tarafından derhal işbu kanun hükmünün gereği yerine getirilerek, Sayın Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı'na adaylığının kesinleşmesi ile birlikte, görevinden ayrılmış sayıldığının, Kurumuna ivedilikle bildirilmesi gerekmektedir. 

Aksi durumda, gerek seçim kanunun gerekse Anayasa'da düzenlenen ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile güvence altına alınan 'Eşitlik İlkesi'nin ihlali söz konusu olacaktır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aaa07 Temmuz 2014 08:34

    ramzanda içki içiyor, sonrada hiçbirşey olamaış gibi siyesete devam ediyor,10 ağustosta başbakan istifa edecek, biraz daha sabredin,chp de de tasfiye başlayacak,kılıçdaroğlunun son seçimi, geçmiş olsun :)

  • HARUN05 Temmuz 2014 17:30

    YA GİT İŞİNE İNCE. İNANDIRICILIĞIN OLDUĞUNU MU ZANNEDİYORSUN. RAMAZAN GÜNÜ %90 I MÜSLÜMAN OLAN ÜLKEDE İÇİP İÇİP DURUYORSUN. BARI BUNLARI GÖZLERDEN UZAK YAP TA YESİNLER.

  • makarnacılar05 Temmuz 2014 15:17

    burdaki makarnacılar siz eve gidip bekleyin az sonra belediye ramazan kolisi dağıtacak içinde bol bol makarna ve kömür var

  • gani05 Temmuz 2014 14:55

    muharrem ince yeme bizi ince ince sende alasını yaparsın koltuğa binince herşey bir başka oluyor sevince

  • metin05 Temmuz 2014 13:46

    birak sen bu isleri muharrem sengit Sahilde birani ic