E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıIMF neden Türkiye'ye geliyor?---

IMF neden Türkiye'ye geliyor?

IMF neden Türkiye'ye geliyor?
13 Eylül 2013 - 12:29 borsagundem.com

Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılan açıklamaya göre IMF (Uluslararası Para Fonu) haftaya İstanbul'a geliyor. Peki neden?

Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılan açıklamaya göre IMF (Uluslararası Para Fonu) haftaya İstanbul'a geliyor.
Tabii geçmiş deneyimleri ile IMF kelimesini duyunca tüyleri diken diken olan vatandaş da IMF in neden ülkemize geldiğini merak ediyor.
Öncelikle ufak bir açıklama yapalım; merak etmeyin, panik yapılacak bir şey yok (en azından şimdilik). IMF'in gelme sebebi 2013 yıı madde 4 kapsamında üyesi olan 188 ülkeden bilgi toplayacak olması.
19 Eylül'de gelip 2 gün boyunca İstanbul'da kalacak olan IMF heyeti, ülkede Merkez Bankası Başkanı, Maliye Bakanı, özel sektör yetkilileri, banka temsilcileri gibi önemli isimlerle görüşmeler yapacak ve ülkenin ekonomik gidişatını raporlayacak. Aynı şekilde 23 Eylül'de de Ankara'ya geçecek olan heyetin resmi temaslarda bulunacağı söyleniyor.
Kısacası, IMF in Türkiye'ye gelmesi, en azından kısa vadede Türkiye ekonomisinde herhangi bir değişiklik getirmeyecek Öte taraftan hatırlatmak isteriz ki, haftaya Çarşamba günü gelecek olan FED faiz kararı, haftaya hem borsamızı hem de TL yi etkileyecek en önemli gelişme olarak gözüküyor. (www.dövizdestek.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)