E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF gelişmiş ülkeleri uyardı---

IMF gelişmiş ülkeleri uyardı

IMF gelişmiş ülkeleri uyardı
20 Şubat 2014 - 07:10 borsagundem.com

IMF’den gelişmiş ülkelerin teşviklerini hızlı bir şekilde çekmeleri durumunda küresel ekonomiyi riske atabileceği uyarısı geldi

Uluslararası Para Fonu (IMF), gelişmiş ülkeleri teşviklerini hızlı geri çekmemeleri konusunda uyardı. G20 toplantıları öncesinde mesaj veren IMF, aralarında ABD’nin de bulunduğu gelişmiş ülkelerin küresel ekonomide zayıflık devam ederken ve gelişen ülkelerdeki dalgalanmalardan dolayı, teşviklerini hızlı bir şekilde çekmemeleri gerektiğini duyurdu. IMF’den yayımlanan raporda, “Sermaye çıkışları, yüksek faiz oranları ve gelişen ülke para birimlerinin dolar karşısında sert düşüş yaşaması temel endişeler olarak sıralanmaya devam ediyor. Bunların üzerinde bazı ülkelerin sıkılaştırmaya gitmesi yatırımcı güvenine zarar verebilir” ifadeleri kullanıldı. IMF, küresel ekonomik büyüme tahminini Ocak ayındaki seviyeyle aynı, 2014 için yüzde 3,75, 2015 için yüzde 4 olarak açıkladı.

RİSKLERE DİKKAT ÇEKTİ

IMF analistleri, küresel ekonomideki iyileşmeyi tehdit eden yeni riskler olduğunu bunlarında başında da Euro Bölgesi’ndeki düşük enflasyon ve gelişen ülkelerin dalgalanmalarda ayakta kalmalarını sağlayacak kadar sağlam ekonomi politikalarının olmamasını gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)