E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu’ndan Bakan Kurum’a yanıt: Talihsiz buluyorum---

İmamoğlu’ndan Bakan Kurum’a yanıt: Talihsiz buluyorum

İmamoğlu’ndan Bakan Kurum’a yanıt: Talihsiz buluyorum
02 Kasım 2019 - 01:03 borsagundem.com

Bakan Kurum'un İstanbul Boğazı ile ilgili açıklamalarına yanıt veren İmamoğlu, "Sayın Bakanın bu açıklamasını talihsiz buluyorum. Bu tasarıyı hazırlayan hangi akılsa, 31 Mart'ta seçimi iptal eden akılla aynıdır. Bundan vazgeçsinler" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının gerçekleştirdiği toplantının ardından basın toplantısı düzenlendi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Boğazı’ndaki yetki tartışmasına değindi.

"TALİHSİZ BULUYORUM"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un “İBB’nin yetkisini almak gibi bir durum söz konusu değil, zaten öyle bir yetkisi yok” sözlerini hatırlatan İmamoğlu, “Ortada bir tasarı sızdırılıp geri dönüşleri kamuoyundan toplama üslubu var. Bu çok yanlış. Sayın Bakan bunların doğal olduğunu, zaten olmayan yetkiyi niçin alalım demiş. İstanbul’da yıllardır boğaz imar müdürlüğü var. Burada yapı aykırılıklarını tespit eden, takip eden bir birimdir. Buraya gelen başvurular anıtlar kurulundan onaylar alırlar. Sayın Bakanın bu açıklamasını talihsiz buluyorum. Biz İstanbul’da süreci en ahlaklı şekilde yürüten, boğazdaki yapıların bile 2 ayda takibini yaptıran, güzel doğayı koruyan 16 milyona verdiği sözü tutan bir anlayışız. Tümüyle anayasaya aykırıdır. Bu yereldeki yetkileri merkeze taşıma çabasıdır” dedi.

"BU TASARIYI HAZIRLAYAN HANGİ AKILSA"

Başka bir taslağın daha hazırlandığını vurgulayan İmamoğlu, “Sarayburnu’ndan Haliç kıyılarına kadar taşınması konusunda bir taslak hazırlandığı konusunda da duyumlarımız var. Gölge belediye çalışması var. Bu 16 milyon insanın huzurunda hazırlanan kanun tasarısını tümüyle itibarsız kılar. Tümüyle mesnetsiz kılar. Toplumun maneviyatında, vicdanında tümüyle geçersiz kılar. Böyle bir üsluptan ve süreçten Sayın Bakan ya da çalışma yapan insanların bir an önce vazgeçmelerini, bizleri o masaya davet etmelerini bekliyoruz. Toplumun seçmiş olduğu hükümetten, Sayın Cumhurbaşkanından da beklentisi budur. Bu tasarıyı hazırlayan hangi akılsa, 31 Mart’ta seçimi iptal eden akılla aynıdır. Bundan vazgeçsinler. Bu kendi anlayışlarına, hükümet düzenlerine, İstanbul’a zarar verir. Bu konudaki vicdani, hukuki hakkımızı sonuna kadar arayacağımızdan kimse şüphe duymasın” ifadelerini kullandı. 

Bakan Kurum: İstanbul Boğazı'nı imara açmak söz konusu değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (35)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • halk02 Kasım 2019 17:35

    şikayet şikayet icraat  yok sıfır

  • halk02 Kasım 2019 17:33

    imamoglu icraatlarını daha  göremedik fakat şu böyle yaptı o böyle dedi  deyip milleti avutuyorsun gibi eskişehirde chp nin  fakat hiç şikayet ettigini duymadık  hizmetlerine devam deiyor  her secimde zorda olsa kazanıyor 

  • Seçmen02 Kasım 2019 14:12

    Sn. İnamoğlu, yapılan tüm bu saçmalıkların ve hazımsızlıkların farkındayız, merak etmeyin tüm bunlar sandığa yansıyacaktır, ancak size tavsiyem (CHP seçmeni olarak) artık icraatlarınızla gündeme gelin lütfen, örn durdurulan yandaşların bırakıp kaçtığı metro inşaatları (örn. Bostancı dudullu bu yıl sonu açılacaktı, Ümraniye gözyepe) bir enkaz gibi ortada duruyor ve gördükçe canım sıkılıyor, şu enkazlardan artık kurtulmak istiyoruz. AKP lilerle polemiğe girip gereksiz zaman kaybediyorsunuz. “Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz”

  • mantık02 Kasım 2019 14:55

    Bırakıp kaçtığı demek çık haksızca ve ahlaksızca bir yorum!  İstanbul u İstanbul yapan 17 küsur milyon nüfusa  rağmen modern bir şehir haline getiren  Başta Tayyip Erdoğan ve diğer yönetimlerdir. Buna rağmen bu kadar nankörce bunları yok hükmünde saymak tam bir inkar ve ahlaksızlıktır.  Bir şeyin iyi farkına varmışsın.  bu zatın tek derdi zaten polemik ve ağız dalaşı kendi kurguladığı senaryolarla icraat yamayı ya da halka faydalı olan güzel işler yapmak bunların kitabında yazmaz! Sende bunu hala anlayamamışsın.  Çok yazık.

  • Nihat02 Kasım 2019 13:17

    Her şeyi halkla paylaşan daha doğrusu öyle olduğunu iddia eden kızıl İmam bu balıkçı teknelerinin olduğu yere ne yapacağına dair tek açıklaması yok.  İstanbul senin siyaset oynama alanın değil öncelikle oraya ne yapılacağını açıklarsın halk ta takdir eder ya da kabul etmez.  Her konuyu lastik gibi sündürerek siyasi rant kazanma gayretlerin lağımdan daha pis kokuyor.  İstanbul dan başka her konuya güdük yorumlar yapan Barış Pınarı harekatına sessiz kalan tutarsız ve dengesiz başkan!  Artık eminm ki sen  derin güçlerin yeni bir projesisin. Özellikle patrik ve sayılı zengin bir aile de bu işin içinde. 

  • Daha dur02 Kasım 2019 11:54

    Daha dur bakalım senin elinde hiç bir şey bırakmayacağız. Sen ve avenen değil mi mübarek Sultan Ahmet meydanında binler şehit mezarı önünde 29 ekim kutlayacağız diye batılı İslam düşmanlarını sevindirecek şekilde kutlama yapıp dinsizliğini kusan? Sonra maneviyatmış. Sen ne benim ne de başka bir dindarın başkanı değilsin ağızına 16 milyonu alıp durma. 1 milyon safdil müslümanı kandırıp seçimi kazandın diye kendini uyanık sanma. Elbet foyanız ahirette de bu dünyada da çıkacak.

  • Türkoğlutürk 02 Kasım 2019 13:35

    Kanal a cı seni. BANKAMATİK memurumusun yoksa vakıf boşaltıcımı. Bu ne kin.

  • kaybedeceksiniz02 Kasım 2019 12:42

    2023 de elin boş kalınca imamoğlucu olursun, senin gibilerin karakteridir nerede su akar testi ile koşarsınız

  • 00802 Kasım 2019 11:29

    Kasım ayındayız istanbulu Sinek götürüyor. Bu yaz sivrisineklerden millet gözünü açamadı. İbb konuyla alakalı hçbir çalışma yapmıyor. Yakında bulaşıcı hastalıklar başlar İstsnbulda

  • Yılmaz02 Kasım 2019 11:25

    Senden istanbula ve bu ülkeye bir fayda gelmez,sadece varolan kaynakları kullanırsınız bunu chp lilerde çok iyi biliyor.halkın hoşuna giden ve faydalı olanları yoket, bunun adı hizmet...hadi ordan piyon e.im.oğlu...

  • devam02 Kasım 2019 11:16

    değişim her zaman iyidir ,,,,kaybettiniz ,,,,aynı sandıktan çıkan 3 oy doğru biri yanlış ve yanlış diye diye 800.000 fark yaptınız....aynı hızla bu şekilde devam edinki fark 80.000.000 milyon olsun.....otel yatak vergisi vergi vergi sizde saray yat makam arabası ...artık kral çıplak. grafik bile çok dik çıkarsa aynı hızlarda düşer......ulan hiç turizm firmalarından ses yok sonra vergiyi halka yaslayın.

  • ersan02 Kasım 2019 11:12

    balık satanlardan VERGI ALINIYORMU...ACABAAAAAAAA

  • Murat bey02 Kasım 2019 10:17

    İstanbul'u da Bodrum gibi mi yapmak ve istiyorsunuz .Nede olsa o da CHP li dir. ÇOK BÜYÜK HİZMET!!!!!!!

  • Nihat02 Kasım 2019 12:37

    Galiba bir kaç angut dışında bunun ne olduğunu herkes anladı!   

  • erol g.02 Kasım 2019 09:56

    YEREL YÖNETİMLERİN YETKİLERİ/ARTMALI YEREL YÖNETİMİN YETKİLERİ ARTACAĞINA KISILIYOR

  • Nihat02 Kasım 2019 09:26

    Koçum boğazlar da sana ve kankalarına rant yok hadi ikile!  Bakanın açıklaması gayet net değil mi?  Buraları imara açmamız söz konusu değildir diyor!  Yani balıkçıların halkın balık ekmeğine göz diken sen  ve gayrimenkul zengini akrabaların hava alacak.  Şimdiye kadar güzel ve temiz kadıysa demek ki amaçlarına  ulaşamamış demektir.  

  • Nihat02 Kasım 2019 12:28

    Tabi canım oralara lüks balık lokantası yaptır.  Gelsin Nişantaşının  Şişli nin züppeleri  ödesin  5000-10000 tl. tıpkı Bodrum da ki gibi Tam da halkçı başkana yakışır bir hamle!  Değil mi aşağıdaki!  Böyle tiple ağzınıza etmeye devam eder.Bu  8-)mallarda  yine alkış tutmaya  devam eder!  Değil mi aşağıdaki.

  • niho ana02 Kasım 2019 11:03

    öyle bir hale gediniz ki uyuşturucu satıcılarının hakkına girmeyin diye cümle kursan şaşırmam trollcan. evde yapsın balığını ailecek yesin. balıkçıların ekmeği dediğin de para basıyorlar. maksat muhalefete muhalefet di mi trollcan

  • izle02 Kasım 2019 08:48

    Bence en uygun yol kaybelilen buyuk sehirlerde belediyeleri kaldirdim de daha samimi olursunuz, ne istanbulmus be ters takla duz takla,,,,yapilanlar yol su elektrik olarak geri donecektir izlemeye devam....

  • Vatandaş 02 Kasım 2019 07:30

    Ekremcim, seçimlerden önce olduğu gibi camilerde kur-an okurken, cuma namazlarında cami çıkışlarında görmek isteriz seni. Ne çabuk unuttun o günleri. Yoksa halkı kandırmak için miydi tüm bunlar. Şunu kabul et İstanbul'u sen yönetemezsin. O kabiliyet yok sende maalesef. Geldiğinden beri bir icraatını göremedik daha.

  • Itri02 Kasım 2019 06:55

    Reza zerrapin kaçak yalısı anca abd de gammazlık yapınca yıkıldı. Ücretini peşin alanlar konuşmasın

  • yavuz Eralp02 Kasım 2019 11:36

    Başkada bi b.k bilmezsiniz sığır sürüleri ağzınızda hep aynı sakız ikrah ettirdiniz artık

  • en hayasızlar02 Kasım 2019 11:04

    utanma ar olmaz bunlarda

  • Tik tak 02 Kasım 2019 06:18

    Orda burda envai çeşit ilanlar yok bedava süt veriyormuşsunuz da , biz niye hiç görmüyoruz dedik ve biraz dikkat edince altından bir sürü dolaplar çıktı yine olmadı. 29 Ekim anlamlı günümüzde Sultanahmet camiinin yanında güya kutlama bahanesi ile değerlerimize hakaret ettin ve eski CHP zihniyeti ile geçmişte camilerin nasıl ahırlara çevrildiğini hatırlatmak istedin ama yine olmadı, yutmadık. Yandaş yandaş dedin herkesi kendince güya karaladın ama sarıkafa ile sam amcanın kızına 750 şer bin tl ödeme yaptığın ortaya çıktı yine olmadı . Seçimden evvel musalli ve muktedi takıldın ama sonra bi namazları oynadın yine olmadı. Say say bitmez bu filim eskimez. Klasik CHP zihniyeti . Büyüklerimizin eskiden de dediği gibi : CHP geldi yokluk ve kıtlık geldi.

  • Tik tak 02 Kasım 2019 06:18

    Makam araçları dedin yalan çıktı üstüne bir de makam aracı alım ihalesi gerçekleştirdin . Şehir parkı açıyorum dedin yalan çıktı zira o parkın yapımı yollar önce başladığı ve % 99 tamamlandığı ortaya çıktı. Bölgenin ranta açılmasını önlüyoruz dedin ama o da yalan çıktı çevre ve şehircilik bakanlığı o bölgenin imara açılmasının kanunlara aykırı ve güvence içinde olduğunu açıkladı. Açılan 2 adet sanırım gar işletmesi ihalesine 300 bin TL aylık teklif veren oldu ki en yüksek teklifti, sen ise ben 100 bin veririm dedin ve kazanamadım ama başladın yaygaraya ve bana verin yoksa sizi ifşa ederim diyerek olmadık komiklikler yaptın ama aradaki 200 tl yi yedirtmediler yine olmadı .

  • Obule02 Kasım 2019 03:26

    Secimi kaybedersem başlarım kanunları değiştirmeye. Zaten başkanlık bu nedenle var. Akp nin bekası . Biz biri ülke için çalışıyor mu bakmayız, menfaatimize bakarız

  • yuh be02 Kasım 2019 02:04

    yalancı solcu namus üzerine yemin ettiniz kimsenin ekmeği ile oynamayacaktınız.birde kuran okuyorsun hdp alırsınız işe artık

  • cücük02 Kasım 2019 11:05

    seçime yakın binlerce gereksiz işçi almak neyin nesi israf cücüğü

  • mezarci 02 Kasım 2019 02:02

    sen zatan buyuk talihsizliksin guzelim Istanbul icin.

  • Ebelek02 Kasım 2019 13:39

    Ne güzeli be içine ettiniz, güzellikten anlasanız doğayı bu hale getirmezdiniz

  • yuru02 Kasım 2019 02:00

    insanları işten attın.şimdide işcinin teknesini almak istiyor.sen git tatiline daha gelme.lüks arabana bin 20 bin maaş al garibandan ne istiyorsun.solcu garibandan ne ister tarihten bir ilk.herşey çok güzel geçirdiniz.allah size bir fırsat verdi vatandaşın burnundan getiyorsunuz

  • Gerçek vatandaş02 Kasım 2019 00:54

    Balık ekmekle oynama Ekrem!

  • Bir yorum02 Kasım 2019 13:52

    Ölü veya diri balıklarla oynayabilir!  Tabi ki sen de oyun meraklısı meraklı!  Oyun oynamaya alışık zaten bunlar. 

  • Oyun meraklısı 02 Kasım 2019 03:25

    Senle mi oynasın balıkçı

  • Mulayim02 Kasım 2019 00:28

    Beka sorunları bir bir çıkıyor. Vakıflar, araçlar ve imar rantı. Sizi rantiyeciler sizi!