E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİki milletvekiline tahliye!---

İki milletvekiline tahliye!

İki milletvekiline tahliye!
03 Ocak 2014 - 14:43 borsagundem.com

KCK davasında tutuklu yargılanan BDP Milletvekileri İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım'ın tahliyesine karar verildi

Anayasa Mahkemesinin Diyarbakır'da tahliye talepleri reddedilen KCK davaları sanıklarından BDP milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan hakkındaki ihlal kararı üzerine avukatları tarafından Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesine yapılan başvurunun ardından savcı, 2 milletvekili ile ilgili dosyada incelemesini tamamladı. İki milletvekili hakkında tahliye kararı verildi.  

Diyarbakır'da tahliye talepleri reddedilen KCK davaları sanıklarından 4'ü BDP'li biri bağımsız 5 tutuklu milletvekilinin avukatları aracılığıyla 31 Aralık'ta Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunmasının ardından Anayasa Mahkemesi, BDP milletvekilleri Yıldırım ve Ayhan'ın tutukluluklarının makul süreyi aştığı ve seçilme haklarının ihlali edildiği iddiasıyla yaptıkları başvuruları haklı bulması ve iki milletvekiline 3'er bin lira manevi tazminat ödenmesine karar vermesi üzerine avukatlarınca Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesine yapılan başvuru sonrasında milletvekillerinin dosyaları savcılıkça incelendi.   
     
Savcı mahkemeye sunduğu mütalaasında, 5 Ekim 2010'dan bu yana "silahlı terör örgütüne üye olduğu" gerekçesiyle yargılanan ve hakkında "Terör örgütü üyesi olduğu" gerekçesi ile yargılanan Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu Milletvekili Ayhan ve 15 Şubat 2010 yılından bu yana hakkında "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan yargılanan Mardin E tipi Cezaevinde tutuklu Milletvekili Yıldırım'ın tahliyesine karar verilmesi yönünde görüş bildirdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TC VATANDAŞI03 Ocak 2014 18:11

    Daha düne kadar serbest bırakılamaz denen pkk lılar dün hükümet bir bakalım,çıkmaları gerekir dedikten sonra serbest bırakıldılar.Bu ülkede savcıda,hakimde hükümet galiba.Savcılar ve hakimler de figüran.sizce de öyle mi ?

  • TC VATANDAŞI03 Ocak 2014 18:08

    Bu ülkede görebileceğim en hüzünlü tablo bu olsa gerek.Gurur duyduğumuz,onu duyduğumuz komutanlarımız içeride yıllardır bu ülkeyi kana bulamış pkk'lılar dışarıda ne güzel değil mi.? İnsanın kanına dokunuyor.Bu ülkede sadece pkk'lı olmak varmış anasını satayım!!!TÜRK olmak suç galiba.

  • ne oldu03 Ocak 2014 17:04

    Ne yani, savcı görüş bildirince iş bitiyormu. Mahkeme kararı yokmu

  • aaaa03 Ocak 2014 16:59

    genel kurmay başkanları paşalar içerde PKK lar dışarda yakışır bizim demokrasimize :)

  • dikkat03 Ocak 2014 15:33

    Sayın editör, savcılar iddianame hazırlar ya da mütalaalarını bildirir. Savcı'nın karar verme yetkisi yoktur. Kararı hakimler verir. Ama siz savcının mütalaasını kesin kararmış gibi veriyorsunuz. Lütfen biraz dikkat. Hukukçu olmanız gerekmez ama en azından bazı terimleri ve prosedürleri bilmenizde fayda var

  • bravo03 Ocak 2014 15:25

    ayırımcılık olmaz ..bütün milletvekilleri salınsın . yada hiçbirini salmayın . ne kadar ayıp ya.. bdp yi hiç sevmem ama ne olursa olsuz adam kayırma gibi olur böyle kanunmu olur. geç bile kaldılar.

  • hakkı03 Ocak 2014 14:51

    1 avuç cemaat ülkenin nasıl içine etmiş haberimiz yok....isarail cemaatisanki...birine gidip diyor bunlara hak verme sonu gekmez...sonra oraya gidip bunlar size bir şey vermez savaşın...olan turkıye oluyor..karlı onlar..akıllandı bu millet çok şükür..böyle lanet bir yapı ve taşeronları

  • halk03 Ocak 2014 14:50

    ne oldu artik savcilar korkusundan terörüstleri serbest birakiyor,,yaziklarr olsun sizin gibi hükümete,,,