E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİhtiyatlı para politikası duruşuna devam---

İhtiyatlı para politikası duruşuna devam

İhtiyatlı para politikası duruşuna devam
18 Aralık 2013 - 10:53 borsagundem.com

TCMB Sunumu, "ihtiyatlı para politikası duruşu, enflasyon görünümü orta vadeli hedeflere paralel hale gelene kadar devam ettirilecek"

TCMB enflasyon ve para politikasına ilişkin olarak bugün yayınladığı sunumda, enflasyon görünümü orta vadeli hedeflere paralel hale gelene kadar ihtiyatlı para politikası duruşunu devam ettireceğini duyurdu.
Enflasyonun önümüzdeki dönemde daha da düşmesinin beklendiğini ifade eden TCMB, bununla birlikte çekirdek enflasyon göstergelerinin büyük olasılıkla bir süre için hedefin üzerinde dolaşmaya devam edeceğini öngördüklerini vurguladı.
Para Politikası Komitesi'nin cari para politikası durusunu, enflasyonist riskleri kontrol altına almak için uygun olduğu değerlendirmesi yaptığını belirten TCMB, buna uygun olarak PPK'nın interbank para piyasası oranlarının yüzde 7.75'e yakın gerçekleşeceğine işaret ettiğini ve önümüzdeki dönemde fonlama için ağırlıklı ortalama
maliyetin yüzde 6.75 veya üzerinde oluşacağını ifade etti.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)