E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİhracatçılar bugün Beştepe'de---

İhracatçılar bugün Beştepe'de

İhracatçılar bugün Beştepe'de
10 Ağustos 2016 - 05:31 borsagundem.com

Türkiye genelindeki 60 ihracatçı birliğinin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Külliye’de buluşacak

İhracatçı birliklerinin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde buluşacak. Sadi Özdemir'in Hürriyet'te yer alan haberine göre yaklaşık 500 kişi olması beklenen ihracatçılar, bu buluşma öncesinden ya da sonrasında Başbakan Binali Yıldırım ile de görüşecek. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, buluşmayla ilgili olarak, “15 Temmuz darbe girişimi sonrası Sayın Cumhurbaşkanımızdan biz randevu istemiştik. Yarın (bugün) 14.00’da Külliye’de görüşme gerçekleşecek. Birlik başkanlarımız 60 kişi ancak biz yönetim kurulu üyelerimizi de çağırdık. Yaklaşık 500 kişi oluruz diye tahmin ediyorum” dedi.

Başkan Büyükekşi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ihracatçılar olarak neler yaptıklarını ve Türkiye’ye karşı özellikle Avrupa ve ABD medyasında yürütülen karalama kampanyalarına karşı neler yapacaklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlatacaklarını belirterek, “Tabii ki kendisinin de bu konudaki önerilerini dinleyeceğiz. Muhtemelen kendisiyle yemek de yiyeceğiz” dedi. İhracata yönelik yeni teşvikler konusunda hükümet ile birlikte çalıştıklarını vurgulayan Büyükekşi, “Büyük ihtimalle bu buluşma öncesi ya da sonrasında da Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ile görüşeceğiz. Teşvikler üzerindeki çalışmalar da yakında tamamlanacak” diye konuştu.

FETÖ’NÜN ŞİRKETLERİ

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fethullahçı Terer Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlarda örgütün tamamen paravan olarak kullandığı şirketlerin kapatılmasının normal karşılanması gerektiğini belirterek, “Ancak, paravan olmayan gerçekten alanında güçlü ve faal şirketler ile ‘kişilerin’ ayrılması ve bu şirketlerin kurtarılması, yaşatılması ülke ekonomisi için önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızla bu konuları da konuşacağız” dedi. İhracatçıların 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde olduğu gibi canla başla çalışmaya devam ettiğini ve yılın geriye kalan kısmında daha da gayretli olacaklarını anlatan Başkan Büyükekşi, “İnşallah bu yılı 2015’e göre artı kapatacağız. Yeni teşviklerin devreye girmesiyle de 2017 yılı, geriye doğru birkaç yılda oluşan kayıplarımızın telafisi için önemli bir sıçrama yılı olacak” değerlendirmesini yaptı.

GÜVENENLER BULUŞACAK

İstanbul Sanayi Odası (İSO) da üyeleri arasında bulunan ‘yabancı sermaye sanayi şirketlerini’ Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlarla buluşturacak. “Türkiye’ye Güvenenler, Türkiye’de Üretenler” başlığı ile gerçekleşecek buluşmada Binali Yıldırım’ın yanısıra Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Maliye Bakanı Naci Ağbal da olacak. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Uluslararası sermayeli İSO Üyesi 600’ün üzerinde şirket yöneticisi ve İSO Meslek Komitesi Üyeleri bu toplantıya katılacak” dedi.

YENİ TEŞVİKLER TAMAM YAKINDA AÇIKLAYACAĞIZ

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, Türkiye’nin büyümesinde en önemli itici güçlerden biri olan ihracat için verilecek teşviklerin önemini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Bugün, dünyanın dört bir tarafında Türk ihracatçısı hem kendisine yeni pazarlar buluyor hem de mevcut pazarlarda derinleşiyor ve pazar payını artırıyor. İhracatçılarımıza daha fazla teşvikler vermemiz lazım. Ekonomi Bakanlığının bu konuda çalışmaları oldu, biz de kendilerine katkı verdik. Bu çalışma tamam, inşallah onu da yakın bir zamanda getiriyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)