E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinİHKİB'den vefa gecesi---

İHKİB'den vefa gecesi

İHKİB'den vefa gecesi
12 Aralık 2013 - 03:27 borsagundem.com

İHKİB'in 35. yıl kutlamasında üyelerinin oluşturduğu koro sahne alacak. Koroya, Ekonomi Bakanı Bakan Çağlayan'ın piyano ile eşlik edeceği bekleniyor

Türkiye Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) kurulduğu 1978 yılından bu yana aradan geçen 35 yılda sektöre katkıda bulunan gelmiş geçmiş tüm ihracatçıları biraraya getirmeyi amaçlayan bir geceye hazırlanıyor. 1000 ihracatçıya ödül verilecek olan gecede, İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve İHKİB’in yönetim kurulu üyeleri ile sektörün önde gelen isimlerinden oluşan bir koro da sahneye çıkacak.

Hürriyet'te yayımlanan Hülya Güler imzalı habere göre, Cem Kaprol’ün yönetimindeki koroya, saz ve piyano çalmasıyla zaman zaman gündeme gelen ve o gece ihracatçıların ödülünü verecek olan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katılması bekleniyor. 5 aydır hazırlıkları süren gecede, ‘İHKİB Korosu’nun katılımcılara, ‘Nasıl geçti habersiz’, ‘Eski dostlar’ gibi Türk sanat müziği eserlerinin de yer aldığı çok özel bir repertuvar sunacakları öğrenildi.

İHKİB yönetimi bu akşam gerçekleşecek etkinlik için sadece şarkı söylemeye değil, bir de tiyatro oyunu sergilemek üzere hazırlık yapmış. Doğaçlama tiyatro yapan bir grup tiyatro sanatçısının yapacağı gösteride ana karakterler yine ihracatçılardan oluşacak. Sanatçıların seyirciler arasından seçtikleri ihracatçıların da sahneye çıkmasıyla ortaya konulacak olan doğaçlama oyunda da 35 yılda sektörün nerden nereye geldiğine ilişkin anıların dile getirilmesi amaçlanıyor. Ünlü tasarımcı Arzu Kaprol’ün eşi ve Kaprol Group Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kaprol’ün caz müziğine olan ilgisi biliniyor. Cem Kaprol’ün organize ettiği ‘Hazırgiyimciler Korosu’na enstrüman çalan işadamları da, enstrümanları ile eşlik edecek. Gece, ödül türenin ardından sahneye çıkacak Boğaziçi Korosu’nun konseriyle tamamlanacak.

KORODA KİMLER VAR

İHKİB Korosu’nda yer alacak İHKİB yönetim kurulu üyeleri ve sektör temsilcilerinden bazı isimler şöyle: Hikmet Tanrıverdi (Başkan),  Ahmek Akbalık, Kemalettin Güneş, Mustafa Gültepe, Ömer Faruk Kavurmacı, Volkan Atik, Sabri Sami Yılmaz, Fatih Yarkın, Ümit Özüren, Ruşen Çetin, Selahattin Sarı.

7 BAŞKANDAN ŞİİRLİ DAVETİYE

Gecenin hazırlıklarına ilişkin görüşünü sorduğumuz İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, “İlk kez böyle bir gece organize edildiği için, özel bir hazırlık yapalım dedik. 35 yılda emeği geçen herkesi aramaya çalıştık. Unuttuklarımız olabilir, ulaşamadığımız isimler olabilir. Umarım herkesi orada göreceğiz” dedi. Sektörde ilk kurulan birliklerden biri olduklarını hatırlatarak, “İlk kez böyle bir gece yapmak üzere yola çıktık. Çok özendik, çok önem verdik. İHKİB, Türkiye’ye hep ilkleri getirmiş bir kuruluş. Biraz da bu özelliğimizin yüklediği misyonla, böyle bir gece düzenleyerek sektöre öncülük etmek istedik. Davetiyemizi bile çok inovatif hazırladık. Bugüne kadar gelen 7 İHKİB Başkanı’mızın bizzat seslendirdikleri bir video ile davetiye hazırladık. Bu davetiye için ‘Geleceği biriktirmek’ adlı bir şiir bile hazırlandı” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)