E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHSBC şirket değerlendirmeleri---

HSBC şirket değerlendirmeleri

HSBC şirket değerlendirmeleri
26 Kasım 2013 - 09:47 borsagundem.com

HSBC tarafından hazırlanan şirket değerlendirmelerinde, şans oyunları özelleştirmesine girecek şirketler analiz edildi

''ÖİB, şans oyunlarının özelleştirilmesinde son teklif tarihini 13 Şubat 2014 olarak belirledi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), şans oyunlarının özelleştirilmesi için bugün ilana çıkarken son teklif verme tarihi 13 Şubat 2014 olarak belirlendi. İhalede ön yeterlik başvurusu 30 Ocak 2014'e kadar yapılabilecek. Önceki ihalede teklif veren ve ilgilenen grupların (Turkcell, OPAP, Alarko Holding, Doğan Holding, Doğuş Holding, Fina Holding) bir kısmının bu ihalede de yer almaları bekleniyor.
Lufthansa THY ile işbirliğinde kısıtlamaya gidiyor. Der Spiegel’de yer alan bir makaleye göre THY’nin rekabetinden rahatsız olan Lufthansa, Star Alliance ortağı ile ortak uçuşlarda mil puanlarının
%25’ini verecek. THY Almanya’da 12 noktaya uçuyor ve bu şehirlerden  topladığı yolcuları İstanbul üzerinden dünyada çeşitli noktalara  dağıtıyor. Lufthansa THY ile ilişkisinin sona erdiği yorumlarının  doğru olmadığı yönünde açıklama yaparken, THY’nin Almanya çıkışlı  uçuşlarda yarattığı rekabetten rahatsız olmuş gözüküyor. Hatırlanacağı  üzere, geçen yılın sonlarında iki havayolunun daha fazla işbirliği  yapabileceği yönünde açıklamalar vardı. Ancak geçen sürede gelişmeler  bunun tam tersi yönde olduğunu gösteriyor.
HSBC’nin son araştırma notlarında verdiği tavsiye ve hedef fiyatlar şu şekildedir:
THYAO.IS  Mevcut Fiyat: 7.66 TL, Hedef Fiyat: 9.70 TL, Endeksin Üzerinde Getiri
DOHOL.IS  Mevcut Fiyat: 0.82 TL, Hedef Fiyat: 1.48 TL, Endeksin Üzerinde Getiri
DOAS.IS  Mevcut Fiyat: 8.82 TL, Hedef  Fiyat: 9.00 TL, Endekse Paralel Getiri
TCELL.IS  Mevcut Fiyat: 12.30 TL, Hedef Fiyat: 15.60 TL, Endeksin Üzerinde Getiri'
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)