E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizHızlı yükselen dolara Başçı freni---

Hızlı yükselen dolara Başçı freni

Hızlı yükselen dolara Başçı freni
31 Mayıs 2013 - 15:32 borsagundem.com

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamaları dolardaki hızlı yükselişi frenledi, kur 1.88'in altına geriledi

BORSAGUNDEM.COM
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamalarından sonra Dolar/TL paritesi 1.88'in altına gerilerken faiz de yüzde 6'nın  altına geriledi. Başçı'nın açıklamalarından sonra Dolar/TL paritesini Borsagundem.com'a değerlendiren Destek FX araştırma biriminin analizi ve öngörüleri şöyle:
Kur tarafında çok hareketli dönemin içerisindeyiz. Geçtiğimiz haftayı 1.84 üzerinde kaptıktan sonra başlayan alımlarla Dolar/TL 1.8950 ile son birbuçuk yılın zirvesini fiyatladı. Not artırımları, güvenli bankacılık sektörü, gelişen piyasaların parlayan yıldızı TL diyerek son bir yılını 1.83 altında geçiren Dolar/TL dış piyasaların baskısıyla reel fiyatlamalarını yaptı.
Merkez Bankası Başkanı Başçı’ da açıklamalarında henüz nispi olarak riskli bölgede olmadığımızı düşündüğünü belirtti, kısa vadeli sermaye akımlarının riskinin de farkında olduklarını ve takip ettiklerini, gelecek hafta verilerle birlikte Reel Efektif Kuru takip edeceklerini belirtti. Başkanın bu açıklamaları da piyasadaki belirsizlik havasını kısmen bertaraf etmiş durumda.
Paritede gelecek hafta fiyatlamalar için haftalık kapanışı ve enflasyon verilerimizi takip edeceğiz. Enflasyon rakamları günlük bazda hareketlilik getirebilir ancak haftalık trend için bu haftanın 1.8750 üzerinde kapanışını bekleyeceğiz. Gelecek hafta Dolar/TL için düzeltme haftası olma ihtimali güçlü, özellikle 1.8750 altında kapanış da tekrar 1.8400 hedefli geri çekilmeler görülebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)