E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarHaziran kime yaradı?---

Haziran kime yaradı?

Haziran kime yaradı?
27 Haziran 2013 - 01:22 borsagundem.com

Mayıs ortası itibariyle zor günler geçiren piyasaların neredeyse tümünde satış hakimdi. Peki her yerde satış varken yatırımcı nereye yöneldi

22 Mayıs FOMC toplantısı sonrasında piyasaların genelinde panik satışlarının yaşandığı görüldü. Tahvil piyasalarında sert dalgalanma yaşanırken, altın başta olmak üzere emtia cephesinde de sert satış yaşandı. Bu süreçte yatırımcının nereye gittiği ise merak konusu. Piyasa oyuncuları yatırımcılara sakin olmaları ve mecbur kalmadıkça nakitte kalmalarını önerirken, Haziran ayında yatırımcının kendine güvenin tam olduğu görülüyor.
Wall Street yatırım araştırmaları kolunda risklerin takip edilmesinde alım satım süreçlerini gösteren endekste Haziran ayında 106.8 seviyelerine gelindiği görüldü. 100’ün nötr olarak nitelendiği endeks uzun dönem riskli yatırımlarına dair önemli sinyaller verdi.
Harvard Üniversitesi Profesörü Kenneth Froot, Haziran döneminde yatırımcı hareketlerine bakıldığında ABD hisse senetlerinden çıkış yüksek olduğunu vurgu yaptı. ABD’den çıkan paranın ise makul hale gelen fiyatlar nedeniyle Avrupa hisse senetlerine gittiğini belirten Froot, FED açıklamalarından en çok etkilenen gelişen ülke hisselerine girişin de bu dönemde yüksek olduğuna dikkat çekti.
Endeksi geliştiren isimlerden Paul O’Connell ise varlık alım programının sonlandırılmasında takvimin belirlenmesi ile tahvil piyasalarında yükseliş ve Hisse senetlerinden çıkışı sonrasında yeni piyasalarda hisse senedi riski alındığı dile getirdi.
Yaşanan dalgalanmaya karşın yatırımcının risk alma oranı Kuzey Amerika’da Mayıs’tan Haziran’a yüzde 11 artış gösterdi. Asya ve Avrupa’da ise yüzde 5’lik artış yaşandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)