E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Reuters'a tepki---

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Reuters'a tepki

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Reuters'a tepki
24 Mayıs 2019 - 19:00 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dün açıklanan ivme finansman paketiyle ilgili Reuters'ta yer alan haberle ilgili bir açıklama yayımladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Reuters'ta yer alan habere tepki gösterdi. Açıklamada, "Haber ivme finansman paketini karalama amacı taşımaktadır. Paketin ithalatı artıracağı yönünde olumsuz kanaat oluşturmaya çalışmaktadır" denildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde;

23 Mayıs 2019 tarihinde, üç kamu bankası tarafından hazırlanan ve ihracat odaklı stratejik sektörlere finansman sağlamayı amaçlayan İVME Finansman Paketi’nin tanıtım toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın katılımlarıyla İstanbul’da gerçekleştirilmiştir.

Haber ajansı Reuters tarafından aynı tarihte yayınlanan “Turkey to boost importers with another $4.9 billion package: Albayrak” başlıklı haber, kamu bankaları tarafından sunulan İVME Finansman Paketi’ni kasıtlı olarak karalama amacını taşımaktadır.

Söz konusu haber, Türkiye’nin ihracat potansiyeline ve yerli üretime çok önemli destek sağlayacak olan paketin ithalatı artıracağı yönünde olumsuz kanaat oluşturmaya çalışmaktadır.

İlgili haber ajansı, bir süredir Türkiye ekonomisini doğrudan hedef alan haberlerle aleyhte algı oluşturma çabası içerisinde bulunmaktadır. Her fırsatta Türkiye ekonomisinin imajını zedeleme ve güveni sarsma gibi amaçlarla kasıtlı bir ajanda yürüten ilgili haber ajansının tutumu, tarafsız yayıncılık ilkeleriyle örtüşmemektedir.

Türkiye’nin ekonomisini doğrudan hedef alan bu anlayışa karşı gerekli tüm hukuki haklar saklı tutulacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hamit Birtane26 Mayıs 2019 15:09

    Sayın yetkililer Benim yüzde altmış sekiz engeli raporum var araba almak için puanlarım yetmiyor.Ancak eş. dost ve akrabalarımdan faydalanacak yüzde kırkın üstünde ki raporla yüzde doksanı tamamlamak mümkün olsaydı sıfır araba alabilirdim Devlet bu imkanı sağlarsa ülkemizde çok tahminleri üzerinde araba satışı sağlanırdı. araba piyasası canlanırdı üretim artılır istihdamda katkı sağlardı Ö.T.V KDV indirimi galericilere de nefes aldırırdı örneğin benim raporumla bir dostumun sağlık raporuyla yüzde doksanı tamamlar.ve hemen araba alabilirim başka türlü mümkün olmıyacaktır.

  • gobel6625 Mayıs 2019 11:53

    Şimdide CHP sporlular ve yancıları Reuters TARAFTARI OLDULAR. Ülke düşmanlarını takip etmenin bir yolu da CHP sporluları takip etmektir. CHP sporlular kimin yanındaysa o  kişi yada kurum ülke bakışına hizmet etmiyordur kesin. 

  • Bika24 Mayıs 2019 23:27

    Matbaada kağıt basarak kamu bankalarının içine koyarak ekonomik sorunlar düzelmez.

  • Tam24 Mayıs 2019 21:48

    Yolum yok ver 3.25 vakbn alıyım somra hersey güzel olacak derler bitcoin gibi 3.65 den beri alin dedim çok kötü dediler sonra kabul ettiler gerçek bu herkez alişacak bu düzene.......

  • Okie Dokie24 Mayıs 2019 21:19

    Reuters tekzip yayınlar mı acaba :D

  • Kaçan Grup24 Mayıs 2019 21:04

    Reuters’in, Anadolu Ajansı ya da A Haber gibi mi olmasını bekliyorsunuz?

  • MULİVBJK24 Mayıs 2019 19:11

    o ingilizce verdiğiniz  bölümü türkçe olarak vermenize müsade etmiyorlar mı..heeeee pardon avrupa bizi kıskansın diye..LAY LA LALA LALA Hadiyin el ele millet bahçelerine...

  • vatandas24 Mayıs 2019 19:50

    ingilizcen mi yok turkcen mi?" “Turkey to boost importers with another $4.9 billion package: Albayrak” başlıklı haber, kamu bankaları tarafından sunulan İVME Finansman Paketi’ni kasıtlı olarak karalama amacını taşımaktadır.Söz konusu haber, Türkiye’nin ihracat potansiyeline ve yerli üretime çok önemli destek sağlayacak olan paketin ithalatı artıracağı yönünde olumsuz kanaat oluşturmaya çalışmaktadır."