E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHarekat sonrası KKTC'den Rum kesimine çağrı---

Harekat sonrası KKTC'den Rum kesimine çağrı

Harekat sonrası KKTC'den Rum kesimine çağrı
20 Kasım 2022 - 15:50 borsagundem.com

Gece vakti başlayan Pençe-Kılıç Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne 'terörle iş birliği yapmaktan vazgeçin' çağrısında bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimine (GKRY) "Terör ve terör örgütleriyle ilişkisini gözden geçirmesi" çağrısında bulundu. Tatar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terör üslerine düzenlediği Pençe-Kılıç Hava Harekatı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu yazılı açıklamasında, ocak ayında terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan PYD'ye GKRY'nin temsilcilik açma izni verdiğini hatırlatarak, GKRY-PKK ilişkilerinin, ülke ve bölge güvenliğiyle ilgili barındırdığı risklere dikkati çekti.

KKTC Meclisi kararı ile terör örgütleri listesinde yer alan PKK ile PYD/YPG arasında hiçbir fark olmadığını vurgulayan Tatar, "GKRY'yi terör ve terör örgütleriyle ilişkisini gözden geçirmeye çağırıyor, dünya insanlığını tehdit eden terör örgütleriyle siyasi saiklerle iş birliği yapmaktan vazgeçmeye davet ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"KKTC, TÜRKİYE'NİN HER DAİM YANINDA OLACAK"

Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk halkının, hain terör örgütlerine yönelik milli seferberlik ruhuyla sürdürdüğü bu kutsal mücadelenin başarıya ulaşacağına inandığını belirterek, Türkiye'yi hedef alan, milli güvenliği tehlikeye sokan her tür terör tehdidine karşı KKTC'nin, Türkiye'nin her daim yanında duracağını vurguladı.

Terör örgütünden küstah açıklama

 

Harekat emri başkomutandan

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Pençe-Kılıç Hava Harekatı' emrini verdi

 

Pençe-Kılıç'ta 89 terör hedefi yerle bir edildi

 

Pençe-Kılıç Hava Harekatı'na KKTC'den destek!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI20 Kasım 2022 16:18

    Daha önceki cumhurbaşkanları mustafa akıncı  nerede ise K.Kıbrısı rumlara peşkeş çekecek idi.lanetli insanlar.

  • Mucise Reis ;)20 Kasım 2022 20:50

    Ya ne kadar cahil var bu ülkede :D düne kadar ruaf ' a da demdiklerini bırakmadılar. Adam kktc ye temel atan vatan perver olduğu halde. dizi çekildide adamın hakkını iyi kötü verdiler :D boş konuşan kendine faydası olmayan adamlar heryerde demek :D fikir yok mantık yok atıyor kafadan bişeler yazıyor aslı astarı yok :D  bozacı şahidi şıracı misali birirlerini referans yapa yapa zırvalıyorlar a haber tipleri :D