E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHamsi avlamak yasaklandı!---

Hamsi avlamak yasaklandı!

Hamsi avlamak yasaklandı!
07 Ocak 2021 - 17:49 borsagundem.com

Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul Boğazı ve Karadeniz'de ticari amaçlı hamsi avının 10 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Yasak bu gece itibarıyla başlayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, avlanan hamsi balıklarında yasal avlanabilir boy uzunluğunun altındaki bireylerin oranında yaşanan artış nedeniyle 10 gün boyunca hamsi avına yasak getirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Karadeniz'in büyük bir bölümünde avlanan hamsi balıklarında yasal avlanabilir boy uzunluğunun altındaki bireylerin oranında artış olduğu ve et verimlerinin de oldukça düşük olduğu tespit edildiği vurgulandı.

Açıklama şu şekilde:

Son günlerde yapmış olduğumuz gözlemlerde ve araştırma kuruluşları tarafından yapılan izleme çalışmalarında, Marmara Denizinde ve İstanbul Boğazının Karadeniz girişinin batısındaki hamsi stoklarında balığın biyolojisi açısından bir olumsuzluk bulunmadığı ancak, İstanbul Boğazında ve Karadeniz'in büyük bir bölümünde avlanan hamsi balıklarında yasal avlanabilir boy uzunluğunun altındaki bireylerin oranında artış olduğu ve et verimlerinin de oldukça düşük olduğu tespit edilmiştir. Yaşanan bu durumun, gelecek yılların hamsi stoklarına ve anaçlarına olumsuz etki edeceğinden dolayı balıkçılık yönetimi açısından acil bir önlem alınması gerekliliği ortaya çıkmıştır.

Yeni Çiftlik Bank skandalı: Çiftliğim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uy hamsi07 Ocak 2021 22:11

    Dün balıkçımda gördüm serçe parmak boyund hamsi alınır mı , yenir mi ?onda ne lezzet olur . Almayın kardeşim. 10 gün hamsi yeme. Sonra en iri ve lezzetli sini ye yahu

  • Musto07 Ocak 2021 20:02

    Goldas. Kuyumculuk. Altın. Yükseliyor. Niilgilen. Yok

  • pazarci07 Ocak 2021 19:45

    cok yetersiz ve gec kalmis karar.

  • OSMAN 07 Ocak 2021 19:03

    Geç kalınmış bir karar..Boğaz girişinde 10 mt 20 mt derinlikte avlanan ve balığın göç yollarına ağ atan gırgırlarda yasaklanmalı..Yazık günahtır.Tarlayı ekmeden tarla sahibi gibi önüne gelen istediği yerde tarlayı sürüyor.

  • Kaçan Grup07 Ocak 2021 17:57

    kupamizu verin daaa