E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHamdi Topçu: "İzah edemezler"---

Hamdi Topçu: "İzah edemezler"

Hamdi Topçu: İzah edemezler
01 Aralık 2013 - 07:23 borsagundem.com

Hamdi Topçu, Lufthansa’nın Başkan ve CEO’su Christoph Franz’ın 3 gün once İstanbul’a gelerek ortak uçuşların iptal kararını görüştüklerini belirtti

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Lufthansa’nın THY ile olan ortak uçuşlarını Mart 2014’ten itibaren sonlandırma kararını yeniden gözden geçireceğini açıkladı. THY ile olan ortak uçuşlarını tek yönlü olarak sonlandırma kararı alan Lufthansa’nın Yönetim Kurulu Başkanı Christoph Farnz’ın, iptal kararının açıklamasının hemen ardından İstanbul’a geldiğini söyleyen Topçu, “Kendisine durumu bir kez de biz anlattık. Bizim Lufthansa ve var olan işbirliği ile herhangi bir sıkıntımız yok. Yönetim Kurulu Başkanı’na mevcut durumu ve her iki şirketin de elde edeceği yararları ve kayıpları anlattık. O da bize kararı yeniden ele alacaklarına, gözden geçireceklerine dair söz verdi” dedi. Lufthansa’nın THY’nin Star Alliance’a üye olması sürecinde mentörü (koçluk yapma) olduğunu hatırlatan Topçu “Lufthansa bizim üyelik sürecinde mentörümüzdü. Bize üyeliğe hazırlanırken destek oldular. Bunun getirdiği sorumlulukları var. Dolayısıyla ortak uçuşları iptal kararını Star Alliance yönetimine izah edemez” diyerek ilginç bir noktaya temas etti.  

ÜST DÜZEYDE MÜZAKERE
Topçu, “Lufthansa Yönetim Kurulu Başkanı Fanz’ın ziyaretinin bir geri adım olup olmayacığı soruna şu yanıtı Verdi: “Bir geri adım demek doğru değil. Luthansa tek taraflı karar vermiş. Noktayı koymuşlar ama biraz alt kademedekilerin verileriyle verilmiş bir karar bu. Biz bu görüşmeyle müzakereleri daha üst düzeye taşımış olduk. Ben yeniden gözden geçirme kararının ardından, ‘ortak uçuşlara devam’ denileceğini umuyorum.” Topçu, ‘Üst düzey derken, hükümetler arası görüşmeyi mi’ kast ettiği sorusuna ise, “Şu an hükümetler arası bir aşamaya gelinmedi, şirketlerin en üst yönetimini kast ediyorum” diye yanıt verdi. 

KAYBIMIZI TELAFİ EDERİZ
THY’nin Lufthansa ile olan işbirliğinin sürmesini ekonomik kaygılar nedeniyle değil, her iki şirketin ortak çıkarları açısından istediklerini kaydeden Topçu, “Biz belli bir seviyedeki görüşmelerimizde pek yol alamıyoruz. O nedenle bundan sonra daha üst düzeyde görüşeceğiz. THY’nin bu işbirliğinin sona ermesinden ciddi bir maddi kaybı olmaz. Bunu mutlaka farklı yollarla tolere eder. Ama her iki şirkette bu süreçten etkilenir. O nedenle bu meselenin daha fazla büyütülmesi taraftarı değilim” şeklinde konuştu.

Randevu önceden alınmıştı
Hamdi Topçu, Lufthansa’nın Başkanı Christoph Franz’ile bu iptal kararından çok önce ayarlanmış bir randevuları olduğunu belirterek, “Dünya havacılık sektörünün genel gidişatını görüşmek ve mevcut işbirliklerimizle ilgili gözden geçirmeler nedeniyle ayarlanmış bir randevu idi. Tam bu açıklamaların ardından gerçekleştiği için de elbette biz Lufthansa’nın son kararını ele aldık, Çok da iyi oldu” dedi. Topçu kendisinin de önceki gün Almanya’ya gittiğini ancak Lufthansa yetkilileriyle bir teması olmadığını kaydetti.

İlgi az deyip ortak uçuşları iptal etti
Lufthansa’nın hafta başında THY ile ortak uçuşları Mart 2013’ten itibaren sonlardırma kararı aldıkları geçen haftanın gündemine damgasını vurmuştu. Alman Lufthansa Sözcüsü Aage Dünhaupt, son 5 yılda hem THY hem de Lufthansa’nın faaliyetlerini çok büyüttüğünü, THY’nin halen dünyadaki en büyük ağa sahip olduğunu, dolayısıyla 5 yıl öncesinden farklı olarak, ortak uçuşların artık o kadar da önemli olmadığını ifade etmişti. THY ile yapılan ortak uçuşların fazla kullanılmadığı için bunlara son verdiklerini kaydeden Dünhaupt, “Lufthansa ve THY’nin ortak teşebbüsü SunExpress faaliyetlerini sürdürüyor. Hem Lufthansa hem  de THY Star Alliance üyesi. Dolayısıyla THY ile çalışmaya devam ediyoruz. Ancak ortak uçuşları sonlandırma kararı aldık ve bunu THY yönetimine 4 hafta önce ilettik” demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 326,00
En Yüksek: 327,75
En Düşük: 320,75
Değişim 0,00 %
FK: 5,74
PD / DD: 1,31
İşlem Hacmi 14.716.389.458
Toplam Adet: 45.262.470
Ağırlıklı Ort.: 325,09
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)