E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHalkbank'a uyarı sözkonusu değil---

Halkbank'a uyarı sözkonusu değil

Halkbank'a uyarı sözkonusu değil
20 Aralık 2013 - 16:25 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Babacan, soru önergesini Türkiye İstatistik Kurumu ve Halk Bankası tarafından hazırlanan cevap metni ile yanıtladı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İran’a altın ihracatına ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta, Halk Bankası ya da bankacılık hizmetlerine yönelik kara paranın aklanması veya terörün finansmanı konusunda herhangi bir kurum veya ülkeden uyarı ya da ihbarın söz konusu olmadığını açıkladı. 

CHP’Lİ ORAN İRAN’A ALTIN İHRACATINI SORDU- 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “İran’a inanılmaz altın ihracatının nedenleri nedir?” diye sordu. 
Başbakan Yardımcısı Babacan, soru önergesini Türkiye İstatistik Kurumu ve Halk Bankası tarafından hazırlanan cevap metni ile yanıtladı. 
Türkiye İstatistik Kurumu’ndan gelen bilgi notu ile soru önergesini yanıtlayan Babacan, altının dış ticarette uluslar arası sınıflandırmalara tabi bir mal olarak muamele gördüğünü ifade etti. 
Türkiye tarafından ithal ve ihraç edilen altının, ithalatçıları ve ihracatçıları ile ekonomide mal gibi alım satım konu olması dikkate alındığında, para tabanlı olmayan altın kapsamına girdiğinin görüldüğünü belirten Babacan, “Bu nedenle dış ticaret istatistiklerine dahil edilmektedir” dedi. 
Babacan, harcamalar yöntemi ile GSYH hesaplamalarında, altın mücevheratın özel nihai tüketim harcamalarında yer alırken, ithal ve ihraç edilen altının, toplam mal ve hizmet ithalatı ve toplam mal ve hizmet ihracatı kaleminde yer aldığını belirterek “Genellikle harcama tarafındaki kalemler arasında altının etkisi mahsuba konu olmaktadır” dedi. 
Türkiye Halk Bankası’ndan gelen cevap ile soru önergesini yanıtlayan Babacan, Halk Bankası’nın müşterilerine ulusal mevzuata ve uluslar arası düzenlemelere uygun olarak dünya genelinde sayısı 2 bine ulaşan muhabir banka ağı desteğiyle bankacılık ve dış ticaret hizmetleri sunduğuna işaret ederek şöyle dedi: 
“Bankamız aracılığıyla yapılan bütün ödemeler, bankacılık sistemi içerisinde, yerel ve uluslararası geçerli para birimleri ile gerçekleştirilmektedir. Bu doğrultuda Bankamıza ya da bankacılık hizmetlerimize yönelik karaparanın aklanması veya terörün finansmanı konusunda herhangi bir kurum veya ülkeden uyarı ya da ihbar söz konusu değildir.” 

-“BANKA VE MÜŞTERİ SIRRI KAPSAMINDA- 

Babacan, banka müşterilerinin hesaplarına veya hesap hareketlerine ilişkin bilgilerin Bankacılık Kanununun 73. ve 159. maddelerinde belirtilen Banka ve müşteri sırrı kapsamına girdiğini söyledi.

Halkbank hisseleri açıklamaların ardından yüzde 6 yükselişle 13,35 TL seviyesine geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 16,30
En Yüksek: 16,69
En Düşük: 15,91
Değişim 0,25 %
FK: 8,01
PD / DD: 0,63
İşlem Hacmi 1.497.149.889
Toplam Adet: 91.796.039
Ağırlıklı Ort.: 16,32
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)