E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporHalis Özkahya hakemliği bıraktı---

Halis Özkahya hakemliği bıraktı

Halis Özkahya hakemliği bıraktı
07 Kasım 2021 - 12:16 borsagundem.com

Rıdvan Dilmen, Gaziantep - Kasımpaşa maçında skandala imza atan Halis Özkahya'nın hakemliği bıraktığını açıkladı. Dilmen, "Halis Özkahya hakemliği bıraktığı yazısını bugün federasyona vermiş" dedi

TRT Spor'da yayınlanan %100 Futbol programında konuşan Rıdvan Dilmen, "Halis Özkahya hakemliği bıraktığı yazısını bugün federasyona vermiş" diyerek Özkahya'nın hakemliği bıraktığını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Gaziantep'te Süper Lig'in 12. Haftasında Gaziantep FK ile Kasımpaşa karşılaşmasında 89. dakikada hakem Halis Özkahya mücadelenin normal süresine 9 dakika ilave edilmesini işaret etti. Uzatmalarda 5. Dakika oynanırken Özkahya son düdüğünü çaldı ve maçı 4 dakika erken noktaladı.

Mücadeleyi 4 dakika erken tamamladığını fark eden Özkahya, Federasyon yetkililerini arayarak durumu aktardı. Federasyon yetkilileri, Özkahya'ya 'Oyuncuları geri çağır, verdiğin uzatma süresini tamamla' deyince futbolcular da sahaya geri çağrıldı.,

Federasyon yetkilileriyle görüşerek maçın tamamlaması talimatını alan Özkahya ve yardımcıları daha sonra kulüp yetkilileri ve futbolcularla görüştü. Mücadelenin hakemleri, futbolculardan sahaya çıkmaları için özel ricada bulundu.

Özkahya'nın erken düdüğü sonrasında soyunma odasının yolunu tutan futbolcular, koridora girmeden önce top toplayıcı çocukların isteklerini de geri çevirmemişti. İki takım futbolcuları da formalarını çıkararak top toplayıcı çocuklara verip duşlara gitmişlerdi. Bazı futbolcular duşlardan sahaya çağrılırken şaşkınlıkla yeşil sahaya dönerlerken formalarını da top toplayıcı çocuklardan geri istediler.

2017'DE DE YAPMIŞTI

Halis Özkahya'nın 2017-18 sezonunda bir maçı daha erken bitirdiği de ortaya çıktı. 3 Aralık 2017'deki Başakşehir - Osmanlıspor maçının sonunda 4 dakika ilave eden Özkahya maçı 90+3'te tamamladı. Bu olay gündeme otururken eski MHK Başkanı Mustafa Çulcu da konuya dair bir açıklama yaparak "Hakem uzatma süresinin tamamını doldurmak zorundadır" ifadelerini kullanmıştı.

MHK'de deprem! Karar verildi: Ünlü hakeme şok! 

MHK Başkanı: Bir-iki hakemin canı yanabilir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan07 Kasım 2021 15:49

    Zamanında okuldan mezun olunca Otasan'dan çağırdılar. SAtın alma müdürü işi anlattı, parçalar İngiltere ve iç piyasadan geliyor yüzlerce tedarikçi, binden fazla parça var, siparişleri zamanında verilmesi, yoldaki parçaların takip edilmesi gerekiyor, fazla parça mali yük yaratır eksik parça da hattın durmasına neden olur vs anlattı. Dikkatsiz birisi olduğumu bildmden bana uymaz hata yaparım zarara neden olurum dedim kabul etmedim adam şaşırdı. Gerçi 1990 da bilgi sistemleri zayıftı. Hakemlik de 90 dakika sürekli dikkat gerektiren bir iş, basit hatalar yapmaya başlayınca bırakmak lazım, bir derbi maçında skoru etkileyecek hata yapar ve daha büyük sorun oluru. Yorumcu olarak devam etmesinde sakınca yok.