E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporMHK Başkanı: Bir-iki hakemin canı yanabilir---

MHK Başkanı: Bir-iki hakemin canı yanabilir

MHK Başkanı: Bir-iki hakemin canı yanabilir
05 Eylül 2021 - 11:00 borsagundem.com

Süper Lig'de 3 hafta geride kalırken hakem performansları tartışma konusu oldu. Birçok maçta yaşanan hakem hatalarına kulüpler büyük tepki gösterirken Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı'nın da hakemlerden memnun olmadığını belirtti

Geride bıraktığımız 3 haftalık Süper Lig serüveninde sık sık gündeme gelen hakem hataları MHK Başkanı Serdar Tatlı'yı da rahatsız ederken seminerde hakemlere ciddi uyarılarda bulunduğu öğrenildi. İşte Milliyet'ten Cemal Ersen'in 'Çanlar kimin için çalıyor?' başlıklı yazısında yer alan o bölüm;

'HAKEMLER TATLI'NIN DA HEDEFİNDE'
Anlaşılan bu sezon da hakem tartışmaları ile geçecek.Kimse üç haftalık performanslarından memnun değil. Üstelik henüz ligin başı.Durumdan en çok rahatsız olan ise Merkez Hakem Kurulu başkanı Serdar Tatlı.Geçen sezonu başarılı tamamlayan ve MHK’nin koltuğunu koruyan aynı hakemler şimdi Tatlı’nın da hedefinde.

'O NOKTADAN ÇOK UZAKSINIZ'
Hafta başı düzenlenen iki günlük seminerde Tatlı açık açık hoşnutsuzluğunu dile getirdi.Ve dedi ki; “Ligi şikayet gelmeden bitirmiştiniz. Beklentimiz bu sezona da kaldığınız yerden başlamanız idi. Ama görüyorum ki çok uzaksınız o noktadan...”Haksız da değil başkan. Kulüpler savaş baltalarını çıkarmaya hazırlanıyor. Lig sonlarını düşünemiyorum bile.

'PERFORMANSINIZDAN MEMNUN DEĞİLİZ'
Hakemler uyarıları dinledi de, kamuoyu ne kadarını biliyor bunların?.. Edindiğim bilgileri paylaşayım;- Üç haftalık performansınızdan memnun değiliz.- Çok basit hatalar yapıldı. Yer almalarda büyük sıkıntı var. Kritik pek çok pozisyonda top hakemlere çarptı ve atak başlangıcını engelledi.

'DÖRDÜNCÜ HAKEM YORUM YAPMASIN'
- Hakem kararına bırakılan pozisyonlarda VAR gereksiz müdahalelerde bulundu.
- Teknik alan itirazlarında daha duyarlı olun. Hakemlik kişiliğinizi sorgulatmayın.
- Sakatlık bahanesiyle kendini yere atan oyunculara taviz vermeyin.
- Oyuncuların otoritenizi bozmasına müsaade etmeyin.
- Dördüncü hakemler oyuncu değişikliklerinde yorum yapmasın, müdahalede bulunmasın.

'ÇÖZÜM ÜRETMEK MHK SORUMLULUĞUNDA'
Yukarıdaki uyarılar (sonuncusu hariç) yıllardır her seminerde yapılıyor. Ama değişen bir şey yok.En deneyimli dediklerimiz bile kaosun parçası olmaya devam ediyor. Aslında hakemlerin pratik eksikliği olduğunu sanmıyorum. Konu fiziksel ve zihinsel motivasyon yetersizliği.Belki kişisel sorunları var, belki yaptıkları işi küçümsüyorlar.Ancak bir an önce geçen sezonki seviyeyi yakalamaları gerek. Tüm bunlara çözüm üretmek MHK’nin sorumluğunda.

'BİR-İKİ HAKEMİN CANI YANABİLİR'
İşler yolunda giderken aslan payı MHK ve UEFA eğitimcisi Jaap Uilenberg’in. Kötü gidince sadece hakemin mi?..Çok ciddi hatalarda bir-iki hakemin canı yanabilir. Kadro aynı kadro, lig böyle tamamlanacak.Olan her zamanki gibi yine MHK’ye ve başkanına olur. Serdar Tatlı da bu gerçeğin farkında sanırım. Şimdiden bu kadar sert çıkması, devre arası yaşanması olası bir krizin önünü almak içindir kuşkusuz.Hep “hakem konuşulmasın” dileğinde bulunuyoruz, lakin gündemi yine onlar belirleyecek korkarım.

Hakemler de küme düşecek

İsviçre-Türkiye maçına 'skandal' hakem

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)