E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHakan Atilla jürili duruşmanın ertelenmesini istedi---

Hakan Atilla jürili duruşmanın ertelenmesini istedi

Hakan Atilla jürili duruşmanın ertelenmesini istedi
28 Kasım 2017 - 10:05 borsagundem.com

New York'ta tutuklu bulunan Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla'nın avukatları bugün başlayacak jürili duruşmanın iki hafta ertelenmesini talep etti, savcılık ise savunmanın bu talebine itiraz etti.

Hakan Atilla'nın tek başına yargılanacağı davada jüri seçiminin tamamlanması ve Yargıç Richard Berman'ın duruşmanın bugün TSİ ile 17:30'da başlayacağını açıklamasının ardından sanık Atilla'nın avukatları mahkemeye sundukları dilekçede duruşmanın iki hafta ertlenmesi talebinde bulundu.  

'KASITLI STRATEJİ İZLENİYOR' İDDİASI

Duruşmanın ertelenmesi talebine gerekçe olarak ise 'savcılığın son dakikada çok sayıda belge sunması' ve yine 'son dakika delil bombardımanı ile sanığın duruşmaya hazırlığını engellemek için kasıtlı bir strateji izlediği' iddiası savunuldu. 

'ADİL YARGILAMA SÜRECİ TEHLİKEYE ATILIYOR' 

Savcılığın '6 Kasım'da başlayıp 18 Kasım'dan itibaren her gece geç saatlerde binlerce sayfa mahkemeye belge sunduğu' belirtilen dilekçede, sanık Atilla'nın 'adil yargılanma sürecinin tehlikeye atıldığına' iddia edildi.  

KARAR BUGÜN AÇIKLANACAK

Savcılık da mahkemeye bir dilekçe sunarak, savunma tarafının duruşmanın iki hafta ertelenmesi talebine itiraz etti.  Mahkeme ise bugün başlaması planlanan jürili duruşma öncesi taraflarla görüştükten sonra kararını açıklayacak. 

18 JÜRİ ÜYESİ SEÇİLDİ 

Atilla'nın avukatlarının talebi kabul edilmezse jürili duruşma hemen başlayacak. Duruşma için 12 asıl 6 yedek olmak üzere 18 jüri üyesi belirlendi. 

Jüri üyelerinin isimleri ise gizli kalacak. Yargıç Berman daha önce mahkeme çevirmenlerinden dava hakkında bilgi alınmak istenmesi üzerine jürilerin isimlerinin gizli tutulmasını teklif etmişti.

Jüri üyelerinden ayrıca duruşma süresince davaya ilişkin medyada yer alan haberleri hiçbir şekilde takip etmemeleri ve dava hakkında hiç kimseyle konuşmamaları istendi.

Ayrıca jüri üyelerinden Hakan Atilla'nın suçlu olup olmadığına sadece kendilerine sunulacak kanıtları değerlendirerek karar vermeleri talep edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pala remzi28 Kasım 2017 15:27

    amerikanın ekonomik saldırısı artık aleni..razzak sattı Türkiyeyi..elin adamına vatandaşlık verirsek sonuç bu..memleketi sattı...

  • melih5328 Kasım 2017 14:46

    nasıl bir kumpas kurdular Türkiyemize..amerika resmen ekonomik saldırıda...birlik ve beraberli,k zamanındayız..

  • vatandaş28 Kasım 2017 13:40

    isviçre ingiltere bankalarınada baksınlar ozaman amerikanın kendi tüm bankaları mimli bu yabancılar işlerine nasıl geliyorsa öyle davranıyor güç onlarda çünkü dogu ve arap bloğu hiçbirzaman birlik olamıyor.

  • çözüm..28 Kasım 2017 12:33

    Bu yargılama FETÖ-CIA yargılaması. Türkiye de gündemi yolsuzluk varmış gibi meşgul ederek suriye kuzeyinde israil kontrolünde pkk devleti kurma taktikleri. Bu ülke halkı bunu yemez. ABD ortadoğu bataklığında boğulacak inş.

  • hoca28 Kasım 2017 12:05

    yazık oldu Atilla'ya. İtirafçı olmazsa en az 20 yıl ceza alır, itirafçı olursa burada çoluğu çoğuna musallat olurlar. iki ucu b. değnek

  • gobel6628 Kasım 2017 11:57

    Ali bladerim, Bu dediğini mahkeme bile bilmiyor FETÖ'den habr mi aldın,yada FETÖ'nün spekülasyon yapın emrini yerine getirmeye mi çalışıyorsun?

  • K228 Kasım 2017 11:46

    BANKA BİLE SAHİP ÇIKMIYOR HİSSESİNE OLAN BİZE............BU REZZİLLERDEN................

  • sinirli28 Kasım 2017 11:39

    bir an önce ne yapılacaksa yapılsın vallahi midem bulandı

  • Ali28 Kasım 2017 10:24

    Turkiye yi büyük bir ceza bekliyor 100 milyar dolar civarı ceza keserler