E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaftaya pozitif başladık---

Haftaya pozitif başladık

Haftaya pozitif başladık
09 Ocak 2023 - 09:29 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Tarım dışı istihdam verisinin ardından güçlü gelen işsizlik rakamları resesyona yönelik endişeleri dindirirken ortalama saatlik kazançların da %0,4’ten %0,3’e gerilemesi risk iştahını artırdı. Buna ek olarak Cuma günü ABD’de de açıklanmaya başlayacak olan finansal sonuçlara yönelik beklentiler bu iyimserliği destekledi.

ABD endeksleri %2,5 seviyesine varan değer kazanımıyla günü sonlandırdı. ABD vadeliler pozitif işlem görüyor.

Avrupa endeksleri %1,5’e varan yükselişle günü tamamladı. Bölgede iyimserlikte en önemli etken enflasyonun tek haneye inmiş olması oldu. Öte yandan AMB yetkililerinden de faiz artırım mesajları gelmeye devam ediyor.

Japonya’nın kapalı olduğu günde Asya endeksleri %2’ye varan yükselişle işlem görüyor. Değer kazanımlarında Çin’in açılma süreci ve ülkede hanehalkının otomobil ve konut alımına yönelik teşviklerin açıklanacak olmasına ek olarak Goldman Sachs’ın Çin hisseleri için %15 yükseliş potansiyeli görmesi etkili oldu.

BIST100 Endeksi dünü 225.56 (% 4.41) puanlık yükseliş ile 5.341 seviyesinden ve 137.488 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da Perşembe günkü sert düşüş tepki alımlarıyla karşılaştı. Kayıpların bir kısmı geri alındı. Geri çekilmeler alım yönünde kullanıldı. Genele yaygın bir çıkışla birlikte işlem hacmi artışı görüldü. Döviz kurlarında yükseliş, gösterge tahvil faiz oranlarında düşüş eğilimi sürüyor. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda 285$ seviyesinden fiyatlanmaktayız. 283$ üzerinde kaldığımız sürece 290$ ve 300$ dirençleri hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 275$ desteğini izliyor olacağız.

Hafta genelinde Perşembe 16:30’da açıklanacak ABD TÜFE enflasyonu, yurt içinde Salı 10:00’da açıklanacak Kasım ayı işsizlik, sanayi üretimi, perakende satışlar verileri ile Çarşamba 10:00’da açıklanacak Kasım ayı ödemeler dengesi verilerini takip ediyor olacağız.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Borsada o üç sektör düşüş sonrası hızlı tepki verdi

 

Bakır fiyatları 6 ayın zirvesinde

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)