E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 31/08/2020---

Günün önemli şirket haberleri 31/08/2020

Günün önemli şirket haberleri 31/08/2020
31 Ağustos 2020 - 09:15 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

arcelik-logo-cw-cw

ARCLK Arçelik, Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye kredi notu görünümünün revizyonunu takiben Şirketin "BB" olan yabancı para ve TL cinsinden uzun vadeli kredi notlarını teyit etti ve görünümü "negatif" olarak revize etti. Fitch Ratings, Şirketin kıdemli teminatsız tahvil notunu ise "BB" olarak teyit etti. Fitch Ratings Şirketin "AAA(tur)" olan Uzun Vadeli Ulusal Kredi Notunu teyit etti ve not görünümünü "negatif" olarak revize etti.

Türk Telekom dünya teknoloji üretiminin kalbinde

TTKOM Türk Telekomünikasyon, Fitch Ratings, 21 Ağustos 2020 tarihinde Türkiye'nin uzun vadeli kredi notlarını (IDRs) "BB-" olarak teyit ederek görünümünü "Durağan" dan "Negatif" e revize etmiştir. Bunu takiben, Fitch Ratings Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin (Türk Telekom) uzun vadeli kredi notlarını (IDRs) "BB-" olarak teyit ederken, görünümlerini "Durağan" dan "Negatif" e revize etmiştir. Fitch Ratings Türk Telekom'un yabancı para ve TL cinsinden uzun vadeli kredi notlarını (IDRs) teyit ederken, görünümlerini "Durağan" dan "Negatif" e revize etmiş ve Uzun Vadeli Ulusal Kredi notunu "AA+(tur)", görünümünü "Durağan" olarak teyit etmiştir.

Migros

MGROS Migros Ticaret, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Migros Ticaret A.Ş.'nin 'AA(tur)' olan ulusal uzun vadeli kredi notunu gözden geçirmiş ve 'AA(tur)' olarak teyit etmiştir. Not görünümü de "Pozitif" olarak teyit edilmiştir.

VakıfBank Genel Müdürlük Binası yapım işi ihalesi sonuçlandı

VAKBN Vakıfbank, 133 gün vadeli 600mn TL nominal değerli Vakıfbank finansman bonoları ihraç ve halka arz edilecek olup Vakıfbank Finansman Bonolarının ihraç ve halka arzına ilişkin talep toplama işlemi 31 Ağustos ve 01-02 Eylül 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Söz konusu bonolara, 600mnTL nominal olan halka arz büyüklüğünden fazla talep gelmesi durumunda toplam halka arz miktarı 900mn TL nominal tutara yükseltilebilecektir.

YBTAS Yibitaş Yozgat Çimento, piyasa koşulları nedeniyle, şirket, Yozgat Çimento Fabrikası klinker üretim hattının yaklaşık olarak 3(üç) aylık bir süre için geçici olarak faaliyetinin durdurulmasına karar vermiştir. Üretim planlaması kapsamı neticesinde ve piyasa koşulları öngörüsü dahilinde anılan sürede klinker stokları, çimento üretim ve satış ile klinker satış taleplerini karşılayacak seviyededir. 

SISE Şişecam, cam sanayinin yanı sıra soda ve krom bileşiklerini kapsayan kimyasallar alanında faaliyet gösteren Şişecam Topluluğu'nun tüm faaliyetlerini tek çatı altında birleştirmesi Sermaye Piyasası Kurulu'nun ardından hissedarlar tarafından da onaylandı. Genel Kurullar tarafından alınan onay kararları sonrasında ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde birleşme sürecinin Eylül ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

THY sessiz sedasız logosunu yeniledi - Turizm Güncel - Turizm Haberleri -  Turizm Gazetesi

THYAO Türk Hava Yolları, basında yer alan haberlere göre, Türk Hava Yolları ile Hava-İş sendikası görüşmeleri sonucu uzlaşmaya varıldığı ve söz konusu anlaşmaya göre kokpitte %50, kabin ve yer personelinden de %30-35 civarlarında maaş indirimi yapılacağını belirtiliyor.

TAVHL Tav Havalimanları, geri alım programı kapsamında 65.000 adet şirket hissesi 15,80 TL fiyattan geri alınmıştır.

Enka İnşaat Bilanço Analizi - Yatırım24

ENKAI Enka İnşaat, pay geri alım programı kapsamında ortalama 6,52 TL fiyattan 500 bin adet alım işlemi gerçekleştirilmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)