E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 03/09/2020---

Günün önemli şirket haberleri 03/09/2020

Günün önemli şirket haberleri 03/09/2020
03 Eylül 2020 - 09:15 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

ALKIM Alkim Alkali Kimya, 25.08.2020 tarihli Kap açıklamasında, Afyon Dazkırı tesislerinde inşaatı süren yıllık 50.000 Ton kapasiteli Potasyum Sülfat Ünitesi yatırımı ile ilgili son durum paylaşmıştı. Bu yatırımdan bağımsız olarak ayrıca Acıgöl'de doğrudan gölsuyundan doğal yöntemler ile Potasyum Türevlerinin de elde edilebilmesinin mümkün gözüktüğü belirtilmiştir. Bilindiği üzere Acıgöl'de halihazırda ham Sodyum Sülfat ve Ham Tuz elde edilmektedir. Göl suyunda ayrıca düşük yoğunlukta bulunan Potasyum ve Magnezyum bileşiklerinin de efektif şekilde değerlendirilmesi ve ülke ekonomisine kazandırılması gayesi ile ARGE çalışmalarına başlanmıştır.

Tümosan'dan Adıyaman'da 'Tarla Günleri' Etkinliği

TMSN Tümosan Motor ve Traktör bağlı ortaklığı Tümosan Savunma San. A.Ş.  Teknoloji Mühendisliği konularında ARGE faaliyetlerinde bulunmak üzere faaliyet konusunu ve TTM Tümosan Teknoloji Mühendislik San. Ve Tic.  A.Ş. olarak Unvanını değiştirmiştir. Ayrıca şirket sermayesi 10mn TL'sına çıkarılmıştır.

VakıfBank'tan "Yaz Kredisi"

VAKBN Vakıfbank, GMTN (Global Medium Term Notes) programı çerçevesinde hazırlanan 25mn GBP tutarındaki borçlanma aracı ihraç belgesi SPK tarafından onaylanmıştır.

ANELE Anel Elektrik, 110mn TL'lik çıkarılmış sermayesinin %81,818 oranında 90mn TL artırılarak (bedelsiz olarak) 200mn TL'ye çıkartılmasına karar verildiğini duyurmuştur.

Bera Holding'in 4 iştiraki İSO ikinci 500 listesinde yer aldı

BERA Bera Holding'in grup şirketlerinden Golda Gıda San. ve Tic. A.Ş. ile Tarım Kredi Birlik Tarım Ürünleri Hayvancılık Amb.Pet.Nak.İth.İhr. San. ve Tic. A.Ş. arasında 31/05/2021 tarihine kadar teslim edilmek üzere tutarı 80mn TL olan fason üretim anlaşması imzalanmıştır.

ASELS Aselsan, Ukrayna'da pazarlama ve iş geliştirme Hisse Verileri faaliyetlerini yürütmek adına "ASELSAN Ukraine LLC." ünvanlı şirketin 1 Eylül 2020 tarihi itibariyle tescil edildiğini açıkladı.

BAGFAŞ, 1,6 milyon dolarlık sipariş aldı

BAGFS Bagfaş, 28.05.2020 tarihinde duyurduğu sülfürik asit fabrikasına ait fan arızasının giderildiğini, sülfürik asit fabrikasının tam kapasite çalışabilir duruma geldiğini ve fosforik asit tesisinin tekrar devreye alındığını bildirdi.

Enka İnşaat'tan açıklama

ENKAI Enka İnşaat, pay geri alım programı kapsamında ortalama 6,48 TL fiyattan 661 bin adet alım işlemi gerçekleştirilmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ertu03 Eylül 2020 11:17

    Alkim kimya sen nasıl bir hissesin ya aylardır yerinden oynamiyorsun kar iyi hersey iyi ama sende bir hareket yok