E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüne yükselişle başlayan dolarda son durum---

Güne yükselişle başlayan dolarda son durum

Güne yükselişle başlayan dolarda son durum
12 Ocak 2022 - 11:52 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 13,80 seviyelerinde aynı dakikalarda euro/TL ise 15,74 seviyelerinde işlem görüyor.

Dün, düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,22 azalışla 13,8021'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 16.46 itibarıyla 13,80 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 15,74'den satılıyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 95,7 seviyesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi ise yüzde 0,1 azalışla 1,1360'tan alıcı buluyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dün para politikasındaki belirsizliklere ilişkin soru işaretlerini kısmen de olsa ortadan kaldırmasının ardından tahvil piyasalarında artan satış baskısının dengelendiğini, bu durumun dolar kuruna da yansıdığını bildirdi.

Bugün ABD'de açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisinin ABD para politikası için oldukça önemli olduğunu hatırlatan analistler, beklentilerden uzak gerçekleşmelerin varlık fiyatlarında oynaklığı artırabileceğini ifade etti.

Analistler, bugün ayrıca euro Bölgesi'nde sanayi üretimi verileri ile Fed yetkililerinin açıklamalarının da takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan dolar endeksinde 95,5 seviyesinin destek, 96,5'in direnç konumunda olduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks Bülten'inde, 'Piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kasım ayına ilişkin yayımladığı ödemeler dengesi istatistiklerini takip etti. Açıklanan rapora göre Kasım’da cari denge 2.68 milyar dolar açık verirken; 12 aylık cari açık 14.3 milyar dolar oldu. Gelen veriler ile birlikte cari dengede 3 ay sonra tekrar açık verildiği görüldü. İçerisinde bulunduğumuz haftaya 13.70 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi hafta içerisinde bir miktar yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirse de, parite haftanın üçüncü işlem gününde 13.74 seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Diğer yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı, TL’ye dönüşün desteklenmesi kapsamında kurumların kur ve altın değerlemesinde oluşan kazanç farklarına kurumlar vergisi istisnası getireceğini belirtti. TL dönüştürmenin 17 Şubat 2022 tarihine kadar yapılması dahilinde, 2021 yılı son geçici vergi dönemi içinde bu istisna geçerli olacak. Bu karar da TL varlıklarında bir miktar toparlanmalar yaşanmasını destekleyebilir. Yeni günde piyasaların gözü ABD kanadından gelecek olan enflasyon verisinde olacak. Veri TSİ 16:30’da açıklanacak. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 14.00 – 14.40 – 14.65 seviyeleri direnç noktaları olarak; 13.45 – 12.81 – 12.45 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir. 'denildi

Vakıf Strateji Bülten'inde, 'Kısa vadede sert dalgalanan kurda 13.30 seviyesi üzerinde kalındıkça teknik olarak 13.90-14.00 direnç bölgesini takip ediyor olacağız. Geri çekilmelerde 13.30-13.00 seviyeleri destek olarak izlenebilir. Türkiye 5 yıllık CDS primi ise 576 seviyesinden işlem görüyor.' denildi.

Dolar neden düşmüyor?

 

Dolar yükselecek mi, düşecek mi?

 

Kurlar güne nasıl başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • turan12 Ocak 2022 20:03

    Doların inmesiyle değil fiyatların düşmesi önemli...insanlar dolar yemiyor...bu kafayla işimiz zor!

  • baran12 Ocak 2022 18:25

    Dolarizasyonun  tüm Dünya da dolaşımının artması özellikle de Türkiye de çok tehlikeli hale gelmeye başladı!  Özellikle dolara bağımlı bir ekonomi son derece riskli!  Ne kadar teknolojin , yeraltı yer üstü zenginliklerinin olması hiç önemi kalmıyor velev ki bunlardan biraz dolar alıp bir şekilde bulaşmış ol!  Sonuçta 1 dolar bile almış olsan örnek olsun diye söylüyorum o 1 doları burnundan getirmek için elinden geleni yapıyor. Tüm Dünya da 22 trilyon dolar dan fazla karşılıksız paranın dolaşımda olduğu kabul ediliyor. Senaryo aşağı yukarı belli!  Kripto  jetonlar bu doların bir kısmını emerek doları ayakta tutmaya devam ediyor.  Neden? ülkeleri allak bullak edip insanları köleleştirmek için tabi ki!

  • AHMET ÖZBİR12 Ocak 2022 13:11

    Paramız TL ancak döviz olmazsa kalkınamayız üretime ihracata dayalı yatırım için faizleri ENFLASYON ÜSTÜ arttırmalıyız eksi faiz enflansyonu azdırır güveni zedeler döviz için yatırım için güven için yabancı para döviz gelmesi nimettir ülke için

  • Ali12 Ocak 2022 12:43

    Devlet faiz artı dolar farkı verirken....faiz indirsen ne yazar...memleketin ekonomisi dolara bağlanmış...Dış borç ile memleket yönetilmez..

  • AHMET ÖZBİR12 Ocak 2022 12:32

    PKK'nın hamisi olan haydut devletin parasına el sürmem! ***TÜRK LİRAM BENİM PARAM, ÖTESİNE BAKMAM ANAM***

  • Ahmet Özbir12 Ocak 2022 12:52

    özellikle de açılım sürecini yürüten reisin parasına

  • Berkan12 Ocak 2022 12:28

    Faizleri arttırmadıgın müddetçe döviz Allah bir yukarı enflansyon yüzde yüzü aşarken faizin yüzde yirmilerde getirisi eksi faiz ile TL yi nemalandırmak ekonomiye iktisada akla ilme bilime tamamen ters anormal faizleri dolambaçlı kurnaz sahte adımlarla değil güven veren ekonominin bilimsel verileriyle tanımlanan kararlarla faizleri gerçek anlamda arttırmadıgın müddetçe piyasalar asla normale dönemez şu anda olduğu gibi

  • Murat12 Ocak 2022 13:06

    Kıvranacaksınız ağlayacaksınız TL'nin zirve yaptığını görüp Fetoş'a imdaaat çekip yardım isteyeceksiniz ancak Türk Devleti onlaron işlerini bitirdi.

  • Mucise Reis ;)12 Ocak 2022 12:05

    ABD haber akışına bakıcaz. Bakalım sonuç ne olacak? olan sonuca göre nasıl bir ekonomi müdehale takvimi ortaya çıkacak ? biraz sakin ABd verisi değişim mesajı verir iste, pariteler arası kar yazan projesyoneller olabilir. Ama veri görmeden hamle etmek mantıklı deil. belki etkisiz veri çıkacak. Görelim verimizi, abd yorumlarını dinleyelım tahvillere, borsa - +  durumlarına bakalım. planımızı değiştirmeyecek durumda ise böyle gideriz. 11,28 hacimlir kırmadan aşağı düşüşbeklemıyorum.  ... 11 - 14 arası oynuyoruz. yukarıda kırmasında bir denge olsun artık usd bizde. yabancıda çıkan giden gitti, yani büyük bir kurum aracı atak yapsada zorlamaz kuru ulkemizde. izleyelım sonra değerlendırelım abd enfasyonist veriyi.