E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
01 Temmuz 2013 - 09:08 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

Piyasalarda volatilite devam edecek mi? ABD'de Fed yöneticisi Jeremy Stein'in açıklamalarının Eylül ayından itibaren varlık alımlarında azaltma olabileceği söylentilerini artırmasıyla Cuma günü ABD 10 yıllık tahvil faizleri 2011 yılından bu yana en yüksek noktaya yöneldi. Benzer şekilde Richmond Fed Başkanı Lacker da varlık alımlarının sürdürülmesine karşı olduğunu ve politika yapıcıların varlık alım programının nasıl ve ne zaman daraltılacağını tartışmaları ile birlikte, piyasalardaki volatilitenin devam edeceğini söyledi.
ABD’yi negatif izlemeye devam… Fitch Ratings, ABD’nin kredi notu görünümünü negatif izlemeye devam ettiğini açıkladı.
FED’den farklı görüşler gelmeye devam ediyor… FED’de Stein ve Lacker’ın açıklamalarına karşın San Francisco FED Başkanı Williams ise Fed'in tahvil alımlarını azaltması için "çok erken" olduğunu düşünüyor. Williams, ekonominin ivmesini devam ettirebileceği konusunda emin olunması gerektiğini söyledi.
Çin toparlanamıyor… Resmi satın alma yöneticileri endeki PMI, Haziran'da 50.8 puandan 50.1 puana gerilerken, HSBC Çin PMI verisi de 48.2 puan ile Eylül'den bu yana en düşük değerine ulaştı. Konut balonu endişelerinin de hala gündemde olduğu Çin’de Çin'de yeni konut fiyatları Haziran'da, Aralık'ta yeniden artışa geçmelerinden bu yana en büyük sıçramasını yaptı, hükümetin emlak kontrollerini sıkılaştırma planlarının hedefini gerçekleştiremediği sinyali verdi…
Japon ekonomisi iyileşme sinyalleri veriyor… Tankan Endeksi Haziran'da Mart'taki -8 seviyesinden Haziran'da +4'e yükseldi. Bu şekilde ülkenin en büyük imalatçılarının Eylül 2011’den bu yana ilk kez iyimserleştikleri görüldü.
Güney Kıbrıs’a not darbesi… Güney Kıbrıs'ın 1 milyar euroluk tahvillerinin geri ödemesini erteleyeceğini açıklamasının ardından Standard&Poor's ve Fitch ülkenin notunu seçilmiş temerrüte düşürdü.
BOE’den politika değişikliği beklenmiyor… Bloomberg anketine göre bu hafta Bank of England yeni başkanı olarak göreve başlayacak olan Mark Carney'in ilk toplantısında parasal genişlemede kesintiye gitmeyeceği tahmin ediliyor.
Altında beklentiler kötüleşiyor… Cuma günü altın, Fed'in teşviklerin azaltılmasına ilişkin yorumlarının ardından, son 34 ayın en düşük seviyesine geriledi. Hedge fonlar da altın rallisine dair tahminlerini 5 yılın en düşüğüne indirmeye başladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)