E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGülen'e 32 yıl hapis isteniyor---

Gülen'e 32 yıl hapis isteniyor

Gülen'e 32 yıl hapis isteniyor
18 Eylül 2015 - 07:48 borsagundem.com

Tahşiyeciler'e kumpas soruşturmasında iddianame tamamlandı

Paralel Yapı'nın Tahşiyeciler'e kumpas soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, iddianamesini tamamladı. Sabah'ın haberine göre, iddianamede Paralel Yapı lideri Fetullah Gülen'in "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek" suçundan 15 ila 22.5 yıl, "Resmi belgede sahtecilik"ten 3 ila 7.5 yıl ve "iftira" suçundan 1 ila 4 yıl olmak üzere toplam 19 yıldan 34 yıla kadar hapsi istendi. Diğer 32 şüpheli hakkında ise benzer suçlardan toplam 26 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edildi. Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 33 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi soruşturma savcılığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın onayına sundu. Başsavcılığın incelemesinin ardından iddianame, ağır ceza mahkemesine sunulacak. Mahkemenin kabul etmesinin ardından da yargılamaya başlanacak. İddianame, İstanbul'da yürütülen paralel soruşturmalarda tamamlanan ilk iddianame oldu. 

GÜLEN'E YAKALAMA KARARI 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yaklaşık bir yıldır yürütülen soruşturmada 14 Aralık, 17 Haziran ve 6 Temmuz tarihlerinde 3 ayrı operasyon yapılmıştı. İlk operasyonda 37 şüpheli gözaltına alınmış, soruşturmanın bir numaralı şüphelisi olan Fetullah Gülen hakkında Tahşiyeciler'e yönelik operasyonun talimatını verdiği gerekçesiyle yakalama kararı çıkarılmıştı. İkinci operasyonda 20, üçüncü operasyonda ise 8 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı Hasan Yılmaz 64 şüpheliden 33'ü hakkında ilk iddianamesini hazırladı. İddianamede şüphelilere "Devletin egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma altında iftira, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik" suçlaması yöneltildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)