E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriG.Saray'da hisseler uçtu!---

G.Saray'da hisseler uçtu!

G.Saray'da hisseler uçtu!
29 Ekim 2013 - 14:03 borsagundem.com

Galatasaray’da çağrı olacağı beklentisi hisseleri uçurdu..

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) Cuma günü aldığı kararın Galatasaray’ın bedelli sermaye artırımını etkileyeceği beklentisi borsada da yankı buldu. Galatasaray’ın yüzde 300’lük bedelli sermaye artırımı için SPK’nın diğer ortaklara ayrılma hakkı (çağrı) tanıyabileceği ya da artırımdan vazgeçilebileceği beklentisi Cimbom hisselerinin dün yüzde 4.51 yükselerek 30.10 TL’ye çıkmasına neden oldu.

SPK’nın Cuma yayımlanan Haftalık Bülteni’nde şu kararın alındığı duyuruldu: “Önemli nitelikteki bir işleme ilişkin ayrılma hakkı kullanım sürecinde, konu hakkında birden fazla sayıda özel durum açıklamasının yapıldığı durumlarda, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 24’üncü maddesi uyarınca söz konusu önemli nitelikteki işleme ilişkin ayrılma hakkı kullanım fiyatının belirlenmesinde; fiyat, tutar, oran ya da değerleme sonucu ve benzeri bilgilere yer verilmesi veya işlemin o aşamada kesin olup olmadığı hususları aranmaksızın, yapılması planlanan işleme ilişkin niyetle ilgili olarak kamuya yapılan ilk açıklama tarihinin esas alınmasına karar verilmiştir.”

Galatasaray her ne kadar yaptığı bazı düzenlemelerle bedelli sermaye artırımı kararının “önemli nitelikli işlem” özelliğinden çıktığını ve çağrı zorunluluğu gerektirmediğini iddia etse de SPK’nın sözkonusu kararı “çağrı olabileceği” yorumlarına neden oldu.

Eğer SPK’dan diğer ortaklara ayrılma hakkı tanınması kararı çıkarsa çağrı fiyatının hesaplanmasında sermaye artırımı kararının ilk açıklandığı tarih olan 13 Eylül 2012 baz alınacak. Buna göre de çağrı fiyatının yaklaşık 56 TL civarında oluşabileceği hesaplanıyor. Yani Galatasaray’a borsada dün 30.10 TL olan hisseleri 56 TL’den alma şartı getirilebilir. Böyle bir durumda sermaye artırımı Galatasaray için mantıklı olmayacak ve artırımdan vazgeçilebilecek. Çağrı zorunluluğu getirilmezse Galatasaray, 150.4 milyon TL’si küçük yatırımcıdan olmak üzere 334.5 milyon TL toplayacak. Vatan

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)