E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriG.Saray yatırımcısının içi bu kez rahat!---

G.Saray yatırımcısının içi bu kez rahat!

G.Saray yatırımcısının içi bu kez rahat!
27 Ekim 2013 - 09:22 borsagundem.com

SPK'nın ilke kararı, ayrılma hakkının kullanılmasında yatırımcı lehine borsa fiyatı baz alınmasını getiriyor, yatırımcı aleyhine kararları engelliyor

Galatasaray Sportif A.Ş. yüzde 300 bedelli sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu. Hatırlanacağı gibi kulübün daha önceki bedelli artış talepleri çok ses getirmiş, özellikle küçük yatırımcıları çok yüksek zarara sokacağı gerekçesiyle eleştirilmişti. Yoğun tepkiler üzerine de bu girişimler sonuçsuz kalmıştı.
Peki bu son sermaye artırım talebi ne anlama geliyor? Galatasaray Sportif hissesi sahibi yatırımcıları nasıl etkileyecek?
SB Hukuk Bürosu'ndan avukat Sanlı Baş, Galatasaray'ın bedelli sermaye artışı talebini ve bunun yatırımcılara yansımasını şöyle değerlendiriyor:

İLKE KARARI YATIRIMCININ HAKKINI KORUYOR
"Galatasaray Sportif A.Ş'nin başvurusuna ilişkin daha önce bir yorumumuzda, Galatasaray’ın bedelli sermaye artırım başvurusunun 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu Madde 23 ve SPK'nın Pay Tebliği  Madde 12/6 ve 12/7 çerçevesinde  ayrılma hakkı doğuran önemli nitelikte işlem sayılabileceğini belirtmiştik. Devamla, şirketin 11.09.2013 tarihli yönetim kurulu kararı açıklamasıyla aslında, pay sahiplerince bilinmeyen bir hususu açıklamadığını, zaten daha önceden  açıklanmış olan bir hususu, sadece fiyatı revize ederek teyit ettiğini, daha önce kamuya açıklanan  yönetim kurulu kararlarının tekrarı ve devamı niteliğinde olduğunu ifade etmiştik... 
SPK'nın son olarak 2013/34 sayılı Haftalık Bülteni'nde duyurulan ve aşağıda yer verilen ilke kararı, önemli nitelikteki işlemlerde pay sahiplerine tanınan ayrılma hakkının kullanımında hangi tarihin esas alınacağına dair çok yerinde ve objektif bir kriter getiriyor. Karara göre; 'Önemli nitelikteki bir işleme ilişkin ayrılma hakkı kullanım sürecinde, konu hakkında birden fazla sayıda özel durum açıklamasının yapıldığı durumlarda, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 24’üncü maddesi uyarınca söz konusu önemli nitelikteki işleme ilişkin ayrılma hakkı kullanım fiyatının belirlenmesinde; fiyat, tutar, oran ya da değerleme sonucu ve benzeri  bilgilere yer verilmesi veya işlemin o aşamada kesin olup olmadığı hususları aranmaksızın, yapılması planlanan işleme ilişkin niyetle ilgili olarak kamuya yapılan ilk açıklama tarihinin esas alınmasına karar verilmiştir' deniyor.

İLK AÇIKLAMA TARİHİ ESAS ALINACAK
Bu ilke kararıyla birlikte önemli nitelikte bir işlemin unsurlarının değil de yönetim kurulu kararı şeklinde olsun veya olmasın niyetin kamuya duyurulduğu ilk açıklama tarihinin esas alınmasının, bundan böyle ayrılma hakkının kullanılmasında daha yatırımcı lehine bir borsa fiyatının baz alınmasını  kolaylaştıracağını, niyetin ve sonrasında işlemin yatırımcı aleyhine sonuç doğurması olasılığını ortadan kaldıracağını düşünüyoruz. 
Bu ilke kararı 6362 sayılı yeni Sermaye Piyasası Kanunu Madde 1'de belirtilen 'yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunması' ilkesiyle uyumlu olup, piyasanın adil ve şeffaf işleyişine katkı sağlayacağı için de son derece isabetlidir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 8,69
En Yüksek: 8,86
En Düşük: 8,57
Değişim 0,81 %
FK: 25,99
PD / DD: -4,97
İşlem Hacmi 419.065.646
Toplam Adet: 48.049.027
Ağırlıklı Ort.: 8,64
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • donduzan27 Ekim 2013 21:26

    bu bedelliyi spk onaylarsa soyguncuya ortak olur, bunu çıkaranlara ceza vermeliler

  • Yine27 Ekim 2013 21:06

    Açıklamalar böyle olduğuna göre hisse fazla yüklenenler silkeleme operasyonlarına deeevaaam

  • savas köysüren27 Ekim 2013 16:22

    bu hisseyi 10 sene elinde tutan köşe olur diye düşünüyom ama yinede allah bilir benim kendi görüşümm

  • sülooo27 Ekim 2013 12:54

    bu ne lahana turşusu yaa

  • alabao27 Ekim 2013 12:52

    benim bu karaktersiz hissede param var ve 3 senede battım daha para verecek halim kalmadı ve biri bu soyguna dur desin. adam sakladığı bilgi ile aldığı parayı hemde çok uzun süre sonra gelecek parayı bırakarak bedelli yapmaya çalışıyor zaten bizden çalmadı mı bu parayıda bedelli yapıyor.

  • yine eksik ki;27 Ekim 2013 12:11

    adam önce borsadaki fiyatı iyice düşürür. sonra bu tür açıklamaları yaparsa. ilk açıklama tarihinin bir önemi kalmaz ki. yine yatırımcı zarara uğrar. bu ilke kararı bile sabote edilmeye müsait açık içeriyor.

  • ali demirtaş27 Ekim 2013 11:09

    soz konusu bedelli artırımı iflastan kurtulmak için yapıldığından çağrı muafiyeti bulunmaktadır.