E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGrevde zamanlama manidar---

Grevde zamanlama manidar

Grevde zamanlama manidar
20 Mayıs 2015 - 11:34 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Babacan, otomotiv grevi zamanlamasının manidar olduğunu savundu

​Başbakan Yardımcısı Babacan, "Cari açık ve bütçe açığının birlikte artması türkiye'yi ikiz açık sorununa götürür" dedi.

BloombergHT-Habertürk ortak yayınında soruları yanıtlayan Babacan, "Endonezya ile birlikte İslami finansman için mega banka kuracağız. Kurulacak banka için 300 milyon dolarlık kaynak sağlamaya hazırız. Kurulacak mega banka İslami bankacılık için merkez bankası olacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin mali disiplin konusunda esneme imkanı olmadığını söyleyen Babacan, "Cari açığın olduğu ülkeye bütçe açığı eklenemez. Kaynak gösterilmeden verilen vaatler enflasyonu artırır. Söz konusu vaatler bütçe açığını yüzde 7-8'lere çıkarabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Refah kaybından en fazla dar gelirli toplum kesimleri olumsuz etkilendiğini dile getiren Babacan, "İdeolojiden arındırılmış bir istihdam piyasası oluşturmamız gerekiyor" dedi.

Otomotiv grevi zamanlamasının manidar olduğunu savunan Babacan, "Otomotiv sektörünün sevkiyatında zayıflama küresel etkiler de yaratır. Otomotiv sektöründeki gelişmeleri Başbakan Ahmet Davutoğlu yakından izliyor. Seçime bu kadar yakın grev bizde şüphe oluşturdu. Grevde zamanlama manidar" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yusuf21 Mayıs 2015 00:31

    zamanla manidar cok guluc bi soz yazik insanlar hakkini savunuyor gecim sikintisi cektikleri

  • musa20 Mayıs 2015 14:54

    azrail gelse "zamanlaman manidar" diyecekler nerdeyse...

  • YORUMCU20 Mayıs 2015 14:25

    ne güzel söylüyorsunuz sn. Babacan "ideolojiden arındırılmış" şu anki devlet kadroları, ihaleler, medya, yargı malesef ideolojinizin esiri olmuş durumda...

  • feza00920 Mayıs 2015 14:06

    bursadaki eylemde olan fabriklarada çalışan biri olarak, zamanlama manidar falan değil. bu eylemlerin siyasetle ilgisi yok. bu ülkeyi ekonomik olarak insanları garibanlaştırdılar. garibanlıkla bir ilgisi var

  • dlbyz20 Mayıs 2015 13:48

    seni sever bu ülke ama sevgi karın doyurmuyor ali bey 300 milyon dolar kaynak ve en büyük ban ka mı ya saray bile bu bankadan büyük

  • doğru söyle20 Mayıs 2015 13:36

    tek farkı faize kar payı diyecekler (!)

  • doğa20 Mayıs 2015 13:25

    insanlar açlıktan ölse onada manidar diyeceksiniz

  • şimdi mi20 Mayıs 2015 12:39

    13 yıldır baştasınız, üretime önem verseydiniz

  • İngili vatandaşı20 Mayıs 2015 11:54

    Memetciğim patatesin kilosu 5tl olurken zamanlama manidar olmuyorda millet geçinemeyip grev yapıncamı zamanlama manidar oluyor.Bak sizin londonda işler böyle dönüyorsa onu bilmem...