E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altında yön yukarı---

Gram altında yön yukarı

Gram altında yön yukarı
26 Temmuz 2022 - 10:54 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 992 lira seviyesinde işlem görüyor.eyrek altın 1.627 lira, Cumhuriyet altını 6.647 liradan satılıyor.

Dün, dolar kurundaki yükselişe karşın ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,1 azalışla 984,4 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,8 üzerinde 992 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.627 lira, Cumhuriyet altını da 6.647 liradan satılıyor.

Dün, yüzde 0,5 azalışla günü 1.719,7 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 0,4 üzerinde1.727 dolardan işlem görüyor.

Analistler, resesyon ve enflasyon endişelerinin varlık fiyatlarını etkilemeyi sürdürdüğünü belirterek, yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın açıklanacak faiz kararına odaklandığını söyledi.

Tahvil piyasalarında ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi ile 3 aylık hazine bonosu arasındaki farkın kapanmaya devam ederek 34 baz puana indiğini anımsatan analistler, söz konusu fiyatlamanın ABD ekonomisinin resesyona gireceği beklentisini güçlendirdiğini dile getirdi.

Analistler, piyasalardaki fiyatlamalarda Fed'in yarın yüzde 80 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artışıyla yetineceğinin tahmin edildiğini aktararak, eylül toplantısında bankanın yüzde 50 ihtimalle 50 baz puanlık faiz artışı yapılacağının öngörüldüğünü kaydetti.

Bugün yurt içinde konut fiyat endeksi, yurt dışında ise ABD'de S&P Case-Shiller 20 şehir konut fiyat endeksi, Richmond Fed imalat sanayi endeksi ve yeni konut satışları verilerinin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.700 doların destek, 1.740 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da tepki denemelerinin şimdilik zayıf kaldığı görülürken, Haftanın ilk işlem gününde %0.48 değer kazanımı ile 1719.32’den kapanış gerçekleşti. Teknik göstergelere baktığımızda toparlanmanın sürdüğünü görüyoruz. 1687-1685 destek bandının üzerinde tutunan Ons/Altında yükseliş denemelerinin güç kazanımı için ilk etapta 1758$ ara direncinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli.
Haftanın ilk işlem gününde 995 seviyesine kadar yükselen Gram Altın’da sonrasında geri çekilme yaşandı ve %0.10 oranında değer kazanımı ile 984.39TL’den kapanış gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta etkili olan yükseliş hareketinin bir miktar zayıfladığını görüyoruz. Kısa ve orta vadeli göstergelerin pozitif görünümde olmasına rağmen yükseliş eğiliminin hız kazanabilmesi için 1000TL ara direnci kırılmalı' denildi.

İnfo Yatırım bülteninde, 'Yeni haftanın ilk işlem gününde 1727 seviyelerinden açılan ons altın, gün içerisinde 1736 seviyelerini test etse de günü yüzde 0,40 değer kaybıyla 1719 seviyelerinden tamamladı. Dün ekonomik veri bakımından sakin bir gün geçiren piyasalarda gözler yarın akşam açıklanacak olan Fed faiz kararında olacak. Rusya-Ukrayna savaşının etkileriyle oluşan küresel riskler ve artan enflasyon dünyada faiz artışlarına ve sıkılaştırıcı para politikası uygulanmasına sebep verirken, ABD için yarın piyasaların beklentisi olan 75 baz puan faiz artışı piyasalarda fiyatlanmış gözüküyor. Ons altın bu sıkı politikadan olumsuz etkilenerek baskılanıyor. Resesyon endişelerinin artması ve yüksek enflasyonun devam etmesi ons altını güçlendiren sebeplerden diyebiliriz fakat beklenilenin üzerinde gelecek olan faiz artışı ons altında ciddi derecede baskı oluşturabilir. Ek olarak, Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, bu hafta açıklanacak olan yurtiçi hasıla (GSYH) verilerini ‘’resesyon’’ olarak nitelendirmeyeceklerini bildirdi. Yeni günde 1719 seviyesinden açılan ons altında piyasalar, TSİ 17:00’de ABD’de açıklanacak olan CB Tüketici Güveni ve Yeni Konut Satışları verilerini yakından takip edilecektir. XAUUSD grafiğini teknik olarak incelediğimizde 1745 – 1765 - 1785 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1715 – 1700 – 1685 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Dinamik Yatırım analizinde, 'Altın, 1722 destek seviyesi üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Bu seviyenin üzerinde 4 saatlik bar kapanışlarına devam etmesi halinde pozitif algı boyut kazanabilir. Bu durumda ilk direnç seviyemiz 1736 olacaktır. Olası, 1722 seviyesi altındaki fiyat oluşumlarında ise 1711 destek seviyesini izliyor olacağız.' denildi.

Bakır fiyatları, arz riskleri ve doların gevşemesiyle arttı

 

Goldman'dan “demir” uyarısı

 

Altın Fed'e odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)