E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altında primli seyir sürüyor---

Gram altında primli seyir sürüyor

Gram altında primli seyir sürüyor
23 Kasım 2023 - 09:23 borsagundem.com

Altın fiyatlarında yukarı yönlü hareket sürüyor. Ons altın fiyatı, bugün en yüksek 1998 doları görürken; gram altın ise, 1853 liraya kadar çıktı.


Altının ons fiyatı, genel olarak zayıf seyreden dolar endeksinin ve ABD tahvil faizlerindeki düşüşlerin, altına olan talebi artırmasıyla 2000 dolar sınırında hareket ediyor. Ons altın, bugün içerisinde en yüksek 1998 doları görürken, saat 09.05 itibarıyla yüzde 0,37 artışla 1997 dolarda hareket etti.

Gram altında yön yukarı

Altının gram fiyatı yeni güne ise yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,4 artışla 1852 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 50 liradan, cumhuriyet altını 12 bin 460 liradan satılıyor.

Analistler, İsrail ve Hamas arasında sağlanan uzlaşma ile ABD Merkez Bankasının (Fed) şahin politikalarının sonuna geldiği beklentisinin fiyatlamalardaki ana etken olmaya devam ettiğini belirterek, ABD ve Japonya'da piyasaların tatil olmasının dünya genelinde varlık fiyatlarında oynaklığın sınırlı kalmasına neden olduğunu kaydetti.

Buna karşın ABD'de açıklanan makroekonomik veriler yatırımcıların hala temkinli olmasında fayda olduğunu gösterirken, para piyasalarında Fed'in haziranda faiz indirimlerine başlayacağına yönelik fiyatlamalar güçlü kalmayı sürdürüyor.

Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz kararı ile haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise dünya genelinde imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin yanı sıra Avrupa Merkez Bankasının (ECB) toplantı tutanaklarının takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 10 ve 2 bin 20 dolar seviyelerinin direnç 1990 ve 1980 doların destek konumunda olduğunu belirtti.

Birol: Petrol ve gaz şirketlerinin değeri azalacak

 

Piyasalar şükranlarını sunuyor

 

Çin yuanı, dolar karşısında 4 ayın zirvesine yakın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)