E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altın bin liranın altında işlem görüyor---

Gram altın bin liranın altında işlem görüyor

Gram altın bin liranın altında işlem görüyor
07 Eylül 2022 - 11:12 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 997 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.635 lira, Cumhuriyet altını 6.676 liradan satılıyor

Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 azalışla 997,1 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay bir seyirle başlamasının ardından saat 10.55 itibarıyla 997 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.635 lira, Cumhuriyet altını da 6.676 liradan satılıyor.

Dolar endeksinin 20 yılın en yükseğini görmesinin ardından altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 1.699,4 dolardan işlem görüyor.

Analistler, dünya genelindeki enerji krizi ve resesyon endişelerinin yanı sıra ABD başta olmak üzere merkez bankalarının sıkılaştırıcı tedbirlere devam edeceği yönündeki beklentilerin altın fiyatlarını baskıladığını söyledi.

Para piyasalarında, ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bu ayki toplantılarında 75 baz puan faiz artıracağına yönelik fiyatlamaların güçlü kalmaya devam ettiğini aktaran analistler, yarın Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması ve ECB'nin faiz kararı sonrası ECB Başkanı Christine Lagarde'ın yapacağı açıklamaların altın fiyatları üzerinde etkili olabileceğini dile getirdi.

Analistler, bugün Euro Bölgesi'nde büyüme ve ABD'de dış ticaret açığı ile ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Bej Kitap Raporu ve Fed üyelerinin açıklamalarının takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.680 ve 1.660 doların destek, 1.720 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dün 1709 seviyesinden güne başlayan ons altın, gün içerisinde 1726 seviyesini test etse de gün sonunda başlangıç fiyatının altında yaklaşık olarak yüzde 0,50 değer kaybı ile 1701 seviyesinden günü tamamladı. Dün piyasalar ABD kanadından gelen ISM İmalat Dışı Satın Alma Müdürleri Endeksini takip etti ve beklenilenin üzerinde yüzde 56,9 olarak gerçekleşti. Altın yatırımcısının gözü yarın açıklanacak AMB faiz kararında olacak. Piyasaların beklentisi 75 baz puan yönünde olduğu gözüküyor ve bu durum ise ons altının yükselişini baskılıyor fakat olası bir beklenti altı faiz kararı, piyasalarda yüksek volatiliteye sebep olabilir. Ayrıca Çin Merkez Bankası, Avrupa ve Amerika Merkez Bankalarının tersine hareket ederek politika faizini 10 baz puan indirdi. Ek olarak banka, bu yıl ikinci kez bankaların rezerv olarak ayırmaları gereken Döviz mevduatı miktarını indirdi. Çin ülke parası olan Yuan ise iki yılın en düşük seviyelerine geriledi. 2 hafta sonra açıklanacak olan Fed faiz kararında ise dünyanın en büyük finansal türev borsası olan Chicago Emtia Borsasında yapılan ankete göre beklenti oranı 75 baz puan olarak karşımıza çıkıyor. Yeni günde 1701 seviyesinden başlayan ons altında piyasalar, TSİ 15:30’da Ticaret Dengesi, TSİ 17:00’de FOMC Üyesi Mester’in Konuşması ve enerji piyasaları açısından önemini koruyan TSİ 19:00’da açıklanacak olan EIA Kısa Vadeli Enerji Görünümü yakından takip edilecektir. XAUUSD grafiğinde 1709 – 1725 – 1740 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1690 – 1680 - 1669 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde,'Ons/Altın’da yükseliş denemeleri zayıf kaldı ve gelen satışlar ile %0.48 değer kaybı yaşandı ve 1701.97$’dan kapanış gerçekleşti. Kısa vadeli düşüş kanal direnci konumunda olan 1727$ seviyesinin aşılamaması sonrasında satıcıların tekrar etkili olduğunu görüyoruz. Geri çekilmelerde 1681$ seviyesi ilk önemli destek olarak takip edilebilir. Bu desteğinin üzerinde tutunma çabası ve tepki denemeleri görebilirz Dün 1011 seviyesine kadar yaşanan yükseliş sonrasında gelen satışlar ile gerileyen Gram/Altın günü %0.44 oranında değer kaybı ile 997.33 seviyesinden tamamladı. Kısa vadeli göstergelerde yaşanan toparlanma tekrar zayıflarken, trend desteği test ediliyor. 990-988 destek bandı kısa vadeli hareketlerde önemli destek konumunda. 988 seviyesinin altında yaşanacak kapanış baskıyı artıracaktır. 950 ve 942 seviyelerini ise kısa vadeli alt destekler olarak verebiliriz.' denildi.

Dolar 18,20 liranın üzerinde

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

Metal fiyatları doların güçlenmesiyle düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)