E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGözler yine ABD verilerinde ---

Gözler yine ABD verilerinde

Gözler yine ABD verilerinde
26 Haziran 2014 - 08:49 borsagundem.com

ABD verileri gelişmekte olan ülkelerin ve piyasaların lehine bir tablo çizmeye devam ediyor

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
   
"DAHA UYUMLU OLSUN DİYE..
   
Önceki gün Merkez Bankası’nın Haziran ayı PPK toplantısının yapılması ile tam da yurtiçinde haftanın en önemli gündemini atlattık derken piyasa kapanışı sonrası Fitch’den gelen adım ve ek olarak yeniden Ortadoğu’da ısınan gündem maddeleri ile yüzümüzü yurtdışına çeviremeden sabah açılışta satışlar kaldığı yerden devam etmişti..
   
Güne %0,8’in üzerinde değer kaybı ile başlayan Borsa İstanbul 100 endeksinde 78,000 desteğine dek süren satış dalgasını bize göre durduran ise, Fitch analistinden gelen açıklamalar oldu.. 3 büyük özel bankanın kredi notunun düşürülmesi ile oluşan endişe ortamında bankaların, her ne kadar ilk açıklamada kredi büyümesi ve borçluluktan dem vurulmuş olsa da, ülke notunun üzerindeki kredi notlarının ülke notu ile aynı seviyeye getirilmesi ile daha uyumlu hale geldiği açıklaması nefes aldırdı diyebiliriz.   

Bu şekilde 78,000 desteğini kırmayan endeks ilk seansta 78,400-78,000 gibi dar bir bantta hareket etti, ikinci seansa hafif artıda başlayarak 78,500’ü test eden ve bu direnci aşamayan endeks günün devamında ise güne 2,14’ün üzerinde başlayan DolarTL’de ABD’de beklentileri karşılamayan 1.Çeyrek Final Büyüme verisi ile beraber 2,1300 seviyesine doğru hızlı bir geri çekilme görülmesi ile yeniden 78,500 ara direncini test etmeye yöneldi ve bu seviyeyi aşarak TCMB faiz kararı ile altına sarkılan 79,000’i yeniden test etti.
   
Dünyanın en büyük 2.ekonomisi olan ABD ekonomisi 2014 yılının ilk çeyreğinde son 5 yılın en kötü performansını %2,9 ile beklentilerin üzerinde bir daralma ile tamamlarken, verinin olumsuz geçen hava koşullarının etkisinden sıklıkla bahsedilmesine rağmen, gelişmiş ülke piyasalarında özellikle Avrupa’da satış baskısını artırdığını söyleyebiliriz. Dün beklentimizi paylaştığımız üzere FED’in ekonomiden elini çekme süresini uzatma algısı yaratacak her veride olduğu gibi, bu veri de gelişmekte olan ülkelerin ve haliyle piyasaların lehine bir tablo çizmeye devam ediyor..   

Bugüne bakıldığında Euro bölgesi’nde Mayıs ayı öncü göstergelerinden sonra gözler yine ABD’de olacak. Bu kez de kişisel gelirler ve kişisel tüketim verilerine bakıyor olacağız ki çekirdek tüketim rakamı enflasyon anlamında görece daha önemli olacaktır. Ayrıca dün 1.çeyrek verisi kötü geldiği için 2. Çeyrek büyüme verisine, petrol fiyatları 2.çeyreği de olumsuz etkilerse 3.çeyrek büyüme verisine odaklanılması ile ABD borsalarında yukarı yönlü hareketin ardından bu sabah ABD vadelileri de artıda.. Kötü büyüme verisine rağmen neden piyasalar panik halde değil sorusunun cevabı bu.
   
Endekse teknik olarak bakıldığında ise gerekçesi ‘daha uyumlu bir görünüm’ olan Fitch’in bazı bankalar için attığı not adımı sonrası çalışan 78,000 desteği önemini artırmış görünmekle beraber Ortadoğu kaynaklı tansiyon artışlarına hassasiyetin yüksek kalmaya devam etmesi nedeni ile olası gerilimlerde bu seviyenin altına sarkılması da söz konusu olabilir. 77,000 desteğini yeniden hatırlatalım, haftanın devamında yükseliş denemelerinde 79,000 ve 79,500 ilk dirençler olacaktır. Kısa vade için de yeni bir hikaye gelişmedikçe, mevcut şartlarda 78,000-80,000 bandında hareketin devam etmesini bekliyoruz.''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)