E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGözler Taksim’de...---

Gözler Taksim’de...

Gözler Taksim’de...
06 Temmuz 2013 - 12:37 borsagundem.com

Bugün herkesin gözü Taksim Meydanı'nda olacak...

Bugün herkesin gözü Taksim Meydanı’nda olacak. İlk olarak geçen hafta gerçekleştirilemeyen “1. Geleneksel Water War Şenliği” nin saat 18.00’de yapılması beklenirken, hemen ardından saat 19.00’da da Taksim Dayanışması Gezi Parkı’na girmeye çalışacak.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “White Sea” sözlerinden etkilenen iki aktivistin planladığı “1. Geleneksel Water War Şenliği” etkinliği, geçen hafta Diyarbakır Lice’de yaşanan olaylar nedeniyle bu haftaya ertelenmişti. Ankara, İzmir ve Bodrum’dan da katılımcıların olacağı su savaşının saat 18.00’de başlayacağı, hatta su savaşının kuralları da günler öncesinden duyurulmuştu.
Ardından Taksim Dayanışması Gezi'ye girmeye çalışacak
Su savaşının hemen ardından saat 19.00’da da Taksim Dayanışması, halka kapalı olan Gezi Parkı’na girmeye çalışacak. 4 Temmuz’da Taksim Dayanışması’nın resmi internet sitesinden, “Parkımıza Gidiyoruz! Gezi Parkı’nı halka kapatanlara, Taksim Meydanı ve Gezi Parkını kimliksizleştirme, insansızlaştırma ve betonlaştırma planlarının iptaline yönelik mahkeme kararını elden tebliğ etmeye, parkı yeniden gerçek sahiplerine yani herkese açmaya gidiyoruz. Bizi biz yapan bütün değer ve renklerimizle, sarsılmaz bir sağduyu, direnme gücü, kararlılık ve inanılmaz bir yaratıcılıkla, yaşamın olduğu her alanda hala bir aradayız.Taleplerimizden ve kazanımlarımızdan vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz.Kayıplarımızı anmak, taleplerimizi tekrar hatırlatmak ve hala tüm Türkiye’de yaşanan şiddeti kınamak üzere 6 Temmuz Cumartesi günü saat 19.00’da mahkemenin gerekçeli kararıyla Taksim’de buluşuyoruz” duyurusu yayınlanmıştı.
Polis araçları artıyor
Konuyla ilgili Twitter’dan #GEZIBUGUNHALKIN hastagi başlatılarak yorumlar yapılırken, polis de AKM ve Gezi Parkı önünde bekleyişini sürdürüyor. Taksim Meydanı’nda duran çevik kuvvet otobüslerinin ve polisleri taşıyan İETT otobüslerinin sayısının arttığı da yine Taksim Meydanı ve çevresinde dikkat çekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat06 Temmuz 2013 12:57

    ne park sevgisi ne ağaç sevgisi bıraktı pislikler. şunları yakalayıp yakalayıp serbest bırakanlar, yeter, ya içerden çıkarmayın yada ülke huzurunu bozması için kimden para alıyorlarsa o ülkelere gönderin itleri

  • m.kara06 Temmuz 2013 12:53

    kim bu taksim dayanışması. ülkeyi kargaşaya sokmaya çalışan bu kişilere devlet olarak dur demenin zamanı geldi. yazık bu ülkeyi kimsenin karıştırmaya hakkı yok. bu güzelim vatanı bir mısıra , bir libyaya veya suriyeye çevirmek isteyenlere fırsat vermemeli.