E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman Sachs'tan yatırımcılara üç farklı döviz işlemi tavsiyesi---

Goldman Sachs'tan yatırımcılara üç farklı döviz işlemi tavsiyesi

Goldman Sachs'tan yatırımcılara üç farklı döviz işlemi tavsiyesi
26 Nisan 2023 - 16:52 borsagundem.com

Goldman Sachs, faiz oranlarının gittiği yöne doğru pozisyon almak isteyen yatırımcılara üç farklı döviz işlemi tavsiye etti.

Goldman Sachs Group Inc. stratejisti Karen Reichgott Fishman geçtiği bir notta, yatırımcıların daha yüksek getiri elde etmek için dolarla işlem yapmak yerine yen, euro ve emtia odaklı para birimlerine odaklanmaları gerektiğini yazdı.

Bloomberght'de yer alan habere göre, Fishman bilgi notunda "Faizlerin indirileceğini fiyatlamak için yen satın alın veya ters yönde bir strateji için satın" ifadelerini kullandı.

Euro ve emtia para birimleri yatırımcıların faizlerden etkilendiklerinde hisse senedi piyasalarında işlem yapabilecekleri yerler olarak değerlendirilir.

Euro ve emtia para birimleri, yatırımcıların faiz oranlarından etkilendikleri için hisse senedi piyasalarında bahis oynayabilecekleri yerlerdir. Goldman, ayı piyasası beklentisine sahip olanların Avustralya veya Kanada dolarını yen karşısında açığa satabileceklerini, boğa beklentisi olanların ise Japon para birimine karşı euro satın alabileceğini söyledi.

Fishman notunda, “Dolar için bu inişli döviz piyasalarında trendin genişlememesi dolar dışı G-10 ülke para birimlerinin çapraz kurlarında potansiyel fırsatların daha büyük getiriler sağlayabileceğine işaret ediyor. Kendi ana senaryomuz yükselen faizler ve belli aralıklarda seyreden hisse senedi ortamında Japon yeninin taktiksel olarak biraz daha zayıflayacağı yönünde” değerlendirmesinde bulundu.

ABD ekonomik verilerinin bir miktar yumuşama göstermesi ve bazılarının son bankacılık kargaşasının kredi vermeyi etkileyip etkileyemeyeceğini sorgulaması nedeniyle, Fed faiz artırımlarına ilişkin piyasa beklentileri geçtiğimiz ay değişkenlik göstermişti.

Dolar endeksi bu yıl yüzde 1,5 düşerken yatırımcılara güvercin bir Japonya Merkez Bankası nedeniyle baskı altında kalan ve daha net bir görünüme sahip yen gibi para birimleriyle ticaret yapma fırsatları sunuyor.

UBS Global Wealth Management de Avustralya Doları, Japon yeni ve İsviçre frangı satın almayı tavsiye ederken, Morgan Stanley Investment Management ise gelişmekte olan piyasa para birimlerinde daha iyi performans gösterebileceği bir alan olduğunu düşünüyor.
 

Goldman Sachs: Sistematik yöneticilerin hisse almak için paraları kalmadı

 

Goldman Sachs: Ticari gayrimenkul sektörü bir tehdit değil

 

Goldman Sachs: Şirket kazançlarında sert düşüşe hazırlıklı olunmalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)