E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman Sachs'tan petrol tahmini---

Goldman Sachs'tan petrol tahmini

Goldman Sachs'tan petrol tahmini
03 Nisan 2023 - 07:59 borsagundem.com

Goldman Sachs, OPEC+'nın üretim kısıntısı kararı sonrası petrol fiyat tahminlerini yükseltti

Goldman Sachs, OPEC+ üyelerinin Mayıs ayından itibaren günlük üretimi gönüllü olarak 1,15 milyon varil kısma kararı almalarının ardından Brent petrolü için tahminlerini yukarı yönlü revize etti.

Brent petrolü için Aralık 2023 tahminini 5 dolar artırarak 95 dolar/varil seviyesine çıkaran Goldman Sachs, Aralık 2024 beklentisini de 3 dolar artırarak 100 dolar/varil olarak duyurdu.

Goldman Sachs yaptığı değerlendirmede, "OPEC+'nın aldığı sürpriz üretim kısıntısı kararı, yeni doktrinleri olan önleyici adım atmak ile tutarlı. Bunu ciddi bir pazar kaybı yaşamadan yapabilirler" dedi.

Alınan kararın sürpriz olduğunu tekrarlayan Goldman Sachs, bu kararın önemli ekonomik ve büyük olasılıkla siyasi değerlendirmeleri yansıttığını da vurguladı.

Üretim kısıntısının petrol fiyatlarını yüzde 7 artırabileceğini belirten Goldman Sachs, Suudi Arabistan ve OPEC+'nın petrol gelirlerine daha büyük katkı yapacağını da savundu.

Pickering Energy Partners da OPEC+ üreticilerinin arzı kısma kararlarının küresel petrol fiyatlarını 10 dolara kadar artırabileceğini öngördü.

Housten merkezli bir yatırım şirketi olan Pickering Energy Partners'ın eş kurucusu Dan Pickering, "Üretim kısıntısı fiyatları anlamlı şekilde güçlendirecek" dedi.

TPAO'nun iki petrol arama ruhsatının süresi uzatıldı

 

Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması devam edecek

 

Petrol ürünü satışları %7,31 arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)