E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman Sachs dolardan ümidi kesti---

Goldman Sachs dolardan ümidi kesti

Goldman Sachs dolardan ümidi kesti
10 Kasım 2020 - 16:38 borsagundem.com

Korona virüs nedeniyle faiz oranlarını sınırlı tutan ABD Merkez Bankası'nın piyasalarla barışçıl para politikası nedeniyle ABD Doları küresel piyasalarda değer kaybetmeyi sürdürüyor. Goldman stratejistleri dolara karşı açığa satış yaptıklarını duyurdu

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını en erken 2025’in başında yukarı çekeceği öngörüsüyle Goldman Sachs merkez bankalarının birkaç yıl boyunca gelişmekte olan piyasalarla barışçıl bir ilişkide olacağını görüşünü taşıyor. Ancak bu durum doların küresel piyasalardaki değerinin düşmesine sebep olabilir.

CNBC’nin haberine göre Goldman Sachs’ın para birimi analistleri, aşı ve siyaset haberlerinin değerlendiği kuzey yarımküredeki karantina riskinin ağır bastığını varsayarak gelişmekte olan piyasalar ve dünyanın en büyük 10 para birimi (G-10) için ABD doları karşısında açığa satış pozisyonlarını koruyorlar.

Bankanın Küresel Döviz, Faiz Oranları ve Hisse Senedi Yönetimi Stratejisleri Zach Pandl ve Kamakshya Trivedi euro için 12 aylık hedeflerini 1,25 dolar olarak belirlediklerini, yuanın dolar karşısında 6,30 seviyesine ve Japon Yeni’ninse 100 seviyesine ilerlediğini belirtti. Goldman Sachs açığa satışta Dolar karşısında en hızlı değer kazanacak para biriminin Rus Rublesi olmasını bekliyor.

Dövizde açığa satış pozisyonu bir para biriminin değerini yitireceği öngörüsüyle döviz borcu alınmasını, şu anki piyasa fiyatıyla satılmasını ve daha düşük fiyatlardan geri alınmasını içeriyor.

Pandl ve Trivedi Pazar günü paylaştıkları notta, “ABD’deki düşük faiz oranlarına ve yüksek değerlemelere baktığımızda bu ekonomik görünüm ABD Doları’nın bizim düşüncemize göre gelecek yıl değer kaybedeceğini gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

Analistler ABD Doları’nın gelecek yıl ticari ağırlığında %6 nominal değer kaybı yaşayacağını öngörüyor. Banka an itibariyle dolara karşı G-10 ülkelerinde Kanada ve Avusturya dolarlarında ve gelişmekte olan piyasalarda Güney Afrika Randı, Hindistan Rupisi ve Meksika Pesosu’nda açığa satış pozisyonunu koruyorlar.

Dolarda son iki yılın en hızlı düşüşü

 

ABD vadelileri Dow Jones hariç ekside seyrediyor

 

Elvan: Piyasa dostu bir dönüşüm programına odaklanacağız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)