E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiGLYHO:Taslak sözleşmeyi imzaladı---

GLYHO:Taslak sözleşmeyi imzaladı

GLYHO:Taslak sözleşmeyi imzaladı
23 Temmuz 2013 - 11:25 borsagundem.com

Global Liman, Karadağ'da kazandığı ihalenin taslak sözleşmesinin imzalandığını duyurdu

Yapılan açıklamada: ''Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olan Global Liman İşletmeleri A.Ş.'nin ("Global Liman"); Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik İşletmeleri Bakanlığı ile Karadağ Liman İdaresi tarafından düzenlenen "Karadağ'ın Bar İli'nde bulunan Genel Yük ve Kargo Terminalinin Onarımı, Finansmanı, İşletilmesi, Bakımı ve Devri ile Devlet Hisselerinin Satışı"na ilişkin ihaleye ("İhale") teklif vermesinin ardından,  İhale Komisyonu tarafından İhale'yi kazanmış olduklarının bildirildiğini ve Hisse Alım Satım Sözleşmesi'ni sonuçlandırmaya yönelik sözleşme görüşmelerini yapmak üzere Karadağ'a davet edildiklerini 08.07.2013 tarihli özel durum açıklamamız ile kamuoyuna duyurmuştuk.
Global Liman sözleşme görüşmelerinin tamamlandığını, Özelleştirmelere ilişkin İhale Komisyonunun taslak sözleşmeyi onaylayarak, Özelleştirme ve Sermaye Yatırımları Kurumu ile Bakanlar Kurulu'na gönderdiğini, Özelleştirme ve Sermaye Yatırımları Kurumu ile Bakanlar Kurulu'nun onayının ardından nihai sözleşmenin imzalanacağını Şirketimize bildirmiştir.'' denildi. Global yatırım Holding hisseleri yüzde 3,65 oranında prim yaparak 1.42 TL'den işlem görüyor.
Global Yatırım Holding ile ilgili olarak İş Yatırım bir değerlendirme yaptı:
Global Yatırım Holding, 100% iştiraki Global Port Holding’in (GPH) Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik İşletmeleri Bakanlığı ile Karadağ Liman İdaresi tarafından düzenlenen Karadağ’ın Bar ilinde bulunan genel yük ve kargo terminalinin işletilmesi için devlet hisselerinin özelleştirilmesine ilişkin ihalede müzakere sürecini tamamlandığını ve ön anlaşma imzalandığını bildirildi. Gerekli yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından nihai anlaşmanın imzalanacağı belirtildi. GPH böylece Bar Limanını 30 yıl süre ile işletme imtiyazına sahip olan ve aynı zamanda halka açık olan şirketin Karadağ Devletine ait ve borsada tedavül etmeyen %62,09 hissesini elde etmiş olacak. Satış bedeli açıklanmamış olmakla birlikte Bar’ın işletme haklarını elinde bulunduran şirketin şuan ki piyasa değerine (12.5mn Euro) göre Global’in satın aldığı hisseler yaklaşık 7.8mn Euro tutarındadır. Holding’in daha önce satın alıp geliştirdiği yatırımlardan yüksek getiriler sağladığı düşünüldüğünde biz bu yatırımın da yüksek getiri potansiyeline sahip olduğunu düşünmekle beraber yatırımın görece küçük olması ve geliştirilmesinin zaman alacak olması nedeniyle hisse fiyatı üzerindeki olumlu etkisinin sınırlı olacağını düşünüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 13,64
En Yüksek: 13,63
En Düşük: 13,04
Değişim 3,41 %
FK: 4,42
PD / DD: 1,31
İşlem Hacmi 160.589.678
Toplam Adet: 12.026.880
Ağırlıklı Ort.: 13,33
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)