E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Gerekeni gerektiği anda biz yaparız"---

"Gerekeni gerektiği anda biz yaparız"

Gerekeni gerektiği anda biz yaparız
19 Aralık 2013 - 05:09 borsagundem.com

Erdoğan, kurmaylarıyla operasyonu değerlendirdi: Biz gereken neyse görüşüp gerekeni yaparız. Muhalefet istediği için değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yürütülen yolsuzluk soruşturmasında çocukları gözaltına alınan bakanların kabine revizyonu sırasında değiştirilebilecekleri mesajı verdi. Abdullah Karakuş'un Milliyet'teki haberine göre soruşturmada çocukları gözaltına alınan bakanların Ak Parti’deki toplantıda Başbakan’a istifalarını sundukları, Başbakan’ın ise kabine revizyonunu işaret ettiği bildirildi. Erkene çekilebileceği de söylenen kabine revizyonu sırasında mevcut Bakanlar Kurulu’nun yarıya yakının değişebileceği, değişecek bakan sayısının 10’u aşabileceği yorumları yapıldı.

Ak Parti’deki hareketlilik ve olağanüstü toplantılar dün sabah saatlerinden itibaren başladı. Erdoğan dün yapılacak Ak Parti MKYK toplantısını önceki gün son dakikada iptal etmişti. Ak Parti’ye dün ilk olarak Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile İçişleri Bakanı Muammer Güler geldi. Bu bakanlar arasındaki toplantı erken saatlerde başladı. Toplantı sürerken Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da partiye geldi. Öğle saatlerinde ise Başbakan Erdoğan, genel merkeze gelerek toplantıya katıldı.

Bağış: Ben rahatım

Partiye ilerleyen saatlerde iddiaların odağındaki isimlerden olan AB Bakanı Egemen Bağış ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da geldi. Bağış, partiye girişinde sorulara, “Ben rahatım” yanıtını vermekle yetindi. Adalet Bakanı Ergin de partiye gelişinde, “İstanbul merkezli operasyonda HSYK’nın savcılara görevden el çektireceği ya da yeni savcılar atanacağı” iddialarına ilişkin, “Bu konuda herhangi bir şey olmadığını dün (önceki gün) akşam açıkladık, HSYK da açıkladı, biz de açıkladık, herkes kendi işine bakıyor” dedi.

Ekonomi Bakanı Bakanı Zafer Çağlayan’ın konuyla ilgili olarak kendisini ziyaret edenlere, “Bu soruşturmadan bir şey çıkmaz” dediği öğrenildi.  

Alınan bilgiye göre, toplantıda durum değerlendirmesi yapıldı ve iddialarla ilgili bakanlar tarafından Erdoğan’a bilgi verildi. Bakanlar, Erdoğan’a hükümeti rahatlatmak adına görevlerinden ayrılabileceklerini söyledi. Erdoğan ise bakanlara kabine revizyonunu işaret ederken, istifaya şu aşamada gerek görmedi.
Kulislerde ise soruşturmanın ilk etabının sonucuna göre, Erdoğan’ın kabine revizyonu sırasında iddiaların odağındaki bazı isimleri de değiştirebileceği iddiaları konuşuldu. Oğlu gözaltında bulunan Çağlayan, kısa süre önce aktif siyaseti bırakmayı tasarladığını söylemişti. Güler’in ismi de yeri değiştirilebilecek bakanlar arasında geçiyordu. Kulislerde, bu isimlerin kamuoyundan gelen tepkiler doğrultusunda bakanlık görevinden alınabileceği, böylece soruşturmaların müdahale olmaksızın yürütüldüğüne yönelik bir mesaj verilebileceği iddiaları konuşuldu.

‘Yakında görürsünüz’

Bu iddialar, dün ilk olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a soruldu. Arınç, soru üzerine, son Bakanlar Kurulu’nda Erdoğan ile kabine revizyonunu konuştuğunu söyledi. Arınç, “Kendisi de kesinlikle bakanlar aday olduğu takdirde ocak ayından itibaren aday olarak çalışacaklarını, bakanlıktan ayrılacaklarını söyledi. Bunun için bir tarih belki aralık ayı sonu olarak söylemiş olabilirim. Yani Sayın Başbakanımızın takdiri o zaman öyleydi, şimdi ne düşünecek, nasıl bir  karar verecek, onu Başbakanımızın takdirinden öğreneceğiz. sabırla bekleyeceğiz. Ama bu karar çıkarken de hükümetimiz siyasi anlamda bazı çalışmaları da ayrıca yapacaktır bunu da Sayın Başbakanımız kamuoyuna açıklayacaktır” diye konuştu.

‘Gerektiği anda yaparız’

Erdoğan da Arınç’ın ardından bakanların istifa edip etmeyeceğinin ya da değiştirilip değiştirilmeyeceğinin sorulması üzerine, şunları kaydetti: “Gereken çalışmayı gerektiği şekliyle yapacağız. Bakan arkadaşlarımız ve ailelerine bu işin bulaştırılmış olması vs bu konularda da tabiî ki onlar bu atılan atımlar neticesinde hassasiyetleri ortadadır. Şahsımca da malumdur. Biz gereken neyse aramızda görüşüp, gerekeni gerektiği andan yaparız. Ana muhalefet ya da yavru muhalefet istiyor diye değil.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tantan22 Aralık 2013 16:31

    yolsuzluk derinmiş televizyondan öğrendim başbakanın çocuklarına kadar gider temiz operasyon lütfen başbakan olaylara ve emniyet amirlerine müdahale etme onlar halkın vergileriyle orda halkın hakkını arıyorlar elleme memurlara işini yapsın

  • akkk20 Aralık 2013 15:56

    bişeyler yapmanız için kaç milyon usd daha çıkması gerekiyor kasalardan kutulardan sn Başbakan ?

  • aa20 Aralık 2013 14:58

    Zafer Çağlayan’ın konuyla ilgili olarak kendisini ziyaret edenlere, “Bu soruşturmadan bir şey çıkmaz” dediği öğrenildi. Bu ortamda ona şüphemiz yok ta :) soruşturmadan bişey çıkıp çıkmaması değil de paraları lüplettinmi lüpletmedinmi esas ona cevap ver ... bu dünyadaki soruşturmadan yırtabilirsin ama öte yanda görücez çıkıyomu çıkmıyomu :)

  • AKP19 Aralık 2013 10:54

    Sn Erdoğan ı anladıkta AKP de hiç mi dürüst insan yok.

  • Emre19 Aralık 2013 10:53

    götür milyon dolarları sonra istifa et. istifa edip kurtulmak yok!

  • Hepiniz Bitmişsiniz19 Aralık 2013 10:05

    Gırtlağa kadar yolsuzluk ve rüşvete batmışsınız.Yazıklar olsun size oy verip başımıza getirenlere.

  • .19 Aralık 2013 10:01

    Yıllardır kul hakkından bahseden başbakan, tüyü bitmemiş yetimin haklarını yiyenleri koruyur.Halkın gözünün içine baka baka TERTEMİZ OPERASYON"a, Kirli Operasyon diyerek komik durumlara düşüyor...Emniyet müdürlerini görevden almanız bile bütün bu suçlamaları kabul etmeniz anlamına geliyor

  • Yazıklar Olsun19 Aralık 2013 09:53

    Tarihin karanlık sayfalarında "Rüşvet ve Yolsuzluğu" tavan yaptıran kara leke bir hükümet olarak geçeceksiniz. Utanmadan hala hangi yüzle Halkın karşısına çıkıp konuşabiliyorsunuz?

  • halk19 Aralık 2013 09:18

    keşke alkol den uzak durdukları gibi kul hakkını yemektende uzak dursalardı...umarım ört bas edilmez...

  • xxxx19 Aralık 2013 09:06

    fotoğraf her şeyi ne güzel de anlatmış....

  • WWW19 Aralık 2013 08:45

    SİZ HIRSIZLIĞI DEĞİL DE ŞEKLİNİ TARTIŞIYORSUNUZ BİR ÖNEMİ VAR MI NASIL YAPILDIĞININ VEYA NASIL ORTAYA ÇIKTIĞININ

  • ass19 Aralık 2013 08:21

    sayın başbakana dünkü konuşmayı yakıştıramadım dün o adı geçen bakanları derhal kızağa almalıydı bu olaylar netleşene kadar bakın neden yapılan yolsuzluklar hep basında ne var ne yoksa servis ediliyor çünkü hükümet bu olayı örtbas etmesin diye bence

  • kilit nokta19 Aralık 2013 06:29

    kemal unakıtan..asıl sorgulanması gereken kişi..

  • dlbyz19 Aralık 2013 06:03

    hangi bakan temiz yakında hepsine kurp takılacak gibi eğemen ben temizim demiş demekki daha çok kirli işler var suat kılıç gibi belki zeybekci içinde vardır meçliste temiz yok gibi hani cd ler nerede aksiyon eksik senarist çok yavaş halk izlemek istiyor hadi koy gündeme