E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGenel Müdür koltuğuna Gönen oturdu---

Genel Müdür koltuğuna Gönen oturdu

Genel Müdür koltuğuna Gönen oturdu
25 Kasım 2013 - 16:59 borsagundem.com

Ziraat Yatırım'da Genel Müdür koltuğuna atama yapıldı

BORSAGUNDEM.COM
Dünyaca ünlü yatırım bankası Merrill Lynch’de 2011 yılında Genel Müdür Vekili olarak görev yapan Mehmet Gönen, Ziraat Yatırım Genel Müdürü olarak göreve başladı. Ziraat Yatırım Genel Müdürlük koltuğu 1 yıldır boş duruyordu. Göreve vekaleten Genel Müdür Yardımcısı Ertan Mertoğlu bakıyordu. Borsa Gündem’e gelen bilgilere göre Mehmet Gönen koltuğa birkaç gün önce oturdu. Bu transferle ilgili henüz kamuya bir açıklama yapılmadı. Gönen’in önümüzdeki dönemde Ziraat Yatırım’ı daha aktif konuma getireceği, Ziraat Bankası’nın planlanan halka arzında aktif görev alacağı söyleniyor. Mehmet Gönen ve Ziraat Yatırım’da başlayan değişimle ilgili ayrıntıları Borsagundem.com’dan takip edebilirsiniz.
Bu arada Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de uzun süre Merrill Lynch’de görev yapan Türk isimler arasında bulunuyordu. Mehmet Şimşek’ten sonra yabancı yatırım bankalarında çalışan Türklerin büyük bir kısmı yerli kurumlara transfer edilmeye başlandı.
Borsa Gündem ailesi olarak biz de Mehmet Gönen’e yeni görevinde başarılar diliyoruz.

MEHMET GÖNEN KİMDİR?
 
Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Mehmet Gönen, yüksek lisansını University of Michigan’ın İşletme bölümünde yaptı.
Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.'ye 2010 yılında katılan Gönen, 1995-1997 tarihlerinde Cargill Financial Markets International Londra ofisinde Sabit Getiri bölümünde trader, 1997-2001 tarihlerinde ise Goldman Sachs & Co. Londra ofisinde Gelişen Piyasalar bölümünde Executive Direktör olarak çalıştı. 2001-2007 yılları arasında StandardInvest Istanbul’da Genel Müdür, 2007-2010 arasında Millenium Bank A.Ş’de Hazine’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’nı üstlendi.
Gönen, 24 Kasım 2010 tarihinde Yönetim Kurulu tarafından Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş’ye Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)