E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGenç Yahudiler Türkiye'den kaçıyor!---

Genç Yahudiler Türkiye'den kaçıyor!

Genç Yahudiler Türkiye'den kaçıyor!
25 Ekim 2013 - 13:53 borsagundem.com

"One minute" olayı ve Mavi Marmara baskınından sonra Türkiye'deki Yahudi vatandaşların göçünün hızlandığı iddia ediliyor...

Türk basınında sık sık yer alan, Türkiye’deki genç Yahudilerin göç ettikleri haberlerinin İsrail’deki yankıları sürüyor. İsrailli basın da, “Yahudiler, Yahudi karşıtlığı nedeniyle Türkiye’den kaçıyor” iddialarını dile getiriyor.
İsrail’in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth’in sitesinde yer verilen haberde, Davos Panelinde yaşanan “one minute” olayı ve Mavi Marmara baskını gibi gelişmelerin etkilerine dikkat çektiği haberinde “Genç Yahudiler, artan Yahudi karşıtlığı ve ülkede İsrail’e yönelik olumsuz tavır nedeniyle Türkiye’den kitlesel biçimde göç ediyor” savını öne sürdü.
Mavi Marmara olayından sonra İsrail’e göç eden bir gencin “Yahudi iseniz eğer, Türk değilsiniz” gibi yakınmalarını da aktaran gazete, aynı kişinin, "Türkiye’deki zengin olmayan Yahudi aileleri çocuklarını çok pahalı olan özel Yahudi okullara yazdıramıyor. Onların çocuklarını ya tacize uğrayacağı, Yahudi kimliğini ifade edemeyeceği düşük standartlı Müslüman devleti okuluna göndermek ya da göç etmek arasında bir tercih yapmaktan başka bir şeyleri yok" şeklindeki görüşlerini öne sürdü.
Halen İsrail’de yaşadığı belirtilen Türkiye doğumlu Avraham Lego da, her hafta kendilerine Türkiye’den bir ailenin İsrail’e göç ettiği bilgisinin geldiğini anlatırken yine Türkiye’den göç edenlerin çoğunun ABD ve Avrupa’ya yöneldiğini kaydetti.
Yedioth haberinde “Türküm, burası benim vatanım, göç etmem diye yazan Yahudi blogcular var. Ama bu sayı giderek azalıyor” savına da yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • edip25 Ekim 2013 14:48

    arkadaş gidene uğurlar olsun allah versin daha çok gitsin. kaç tane türk israilde yaşıyormuş onu bir araştırsınlar bakalım

  • orhan25 Ekim 2013 14:37

    türkler birbirleriyle uğraşmaktan onlara fırsat bulamıyordur.

  • mahmut hoca25 Ekim 2013 14:33

    hahaha:) islamcilarla yahudiler bile kanka bu ulkede soz konusu olan cukka olunca... turkiyeyi nasil karalarim derdine dusenler kendilerini daldan dala atlayan maymun moduna dusurmus durumdalar hepten...

  • recai25 Ekim 2013 14:05

    yalan bunlar,,hiç bir yahudiye Türkiyede kötü davranılmıyor.