E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGeliyor... Çarşambaya dikkat---

Geliyor... Çarşambaya dikkat

Geliyor... Çarşambaya dikkat
27 Eylül 2020 - 09:20 borsagundem.com

İklim değişikliğine neden olan küresel ısınmadan dolayı mevsimler de değişiyor.

Eylül ayının sonuna gelmemize rağmen yazdan kalma günler yaşıyoruz. Ancak İstanbul’a çarşamba gününden itibaren beklenen sonbahar ve yağışlar geliyor. Hava sıcaklıklarının 5 ile 7 derece arasında düşeceğini belirten İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, “Çarşambadan itibaren sıcaklıklar 23-24 dereceye kadar inecek ve bununla birlikte yağmur gelecek” dedi. Şen, “Türkiye’de artık yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı iklime doğru gidiyoruz. Böyle olunca da kuraklık ön plana çıkıyor. Yaz yağmurları çok önemli değildir içme suyu açısından. Sonbaharı ekim ayında yaşayacağız. 1 Ekim suyun yılbaşısıdır” dedi. Belediyelerin yağmur sularını toplaması gerektiğini belirten Şen, “Biz buna yağmur hasadı diyoruz. Artık Türkiye’nin su için buna endekslenmesi lazım. Özellikle büyük şehirlerde su talebi arttı. Barajlardaki su, bu talebe yetemez” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emrah27 Eylül 2020 19:52

    İstanbul ilinde nüfus artıyor.Betonlaşma olması normal.1990 yılında İstanbul nüfusu 7 milyon civarları hesabı buna göre yapın.Şuanda bile göç alıyor İstanbul ili fakat betonlaşma diye ağlamamak lazım.

  • pazarci27 Eylül 2020 10:32

    yeterince collesme yok ve yeterince okaliptus bitkisi yok ,birazda daha okaliptus bitkisi dikin.....

  • baturayersin27 Eylül 2020 14:07

    bitkinin kendisi var mı kardeş her yer beton yığını oldu yeşile hasret kaldık tek yaptıkları beton dağ  yapmak here yere beton dikiyorlar